Efectele unor suplimente din plante asupra gravidelor. Care sunt rezultatele unui studiu realizat de cercetători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suplimentele pe bază de plante promovate pentru creşterea memoriei şi pierderea în greutate pot provoca avorturi şi defecte la naştere, avertizează cercetătorii. Aceştia au descoperit că există o legătură între unele plante folosite în suplimente pentru slăbit şi memorie, şi avorturi, respectiv malformaţii congenitale.

Cercetătorii avertizează că unele plante din suplimentele pentru slăbit şi memorie pot duce la avorturi şi malformaţii congenitale. Acest lucru se întâmplă din cauza unei substanţe chimice artificiale numite vinpocetina, derivată din planta numită brebenoc. Această substanţă se regăseşte şi în diferite suplimente alimentare, informează publicaţia DailyMail.

Pentru aprofundarea rezultatelor, studiile au fost efectuate pe animale cărora li s-au administrat doze mici de vinpocetine. Acest aspect a favorizat apariţia avortului spontan şi naşterea bebeluşului cu o greutate mică. Vinpocetina a fost anterior asociată cu scăderea tensiunii arteriale şi dureri de cap. Din cauza rezultatelor obţinute de către cercetători, oficialii din Sănătate au avertizat femeile gravide din Statele Unite să nu folosească suplimente care conţin vinpocetina. 

Un studiu realizat anterior celui apărut în DailyMail, a analizat 23 de suplimente alimentare la GNC şi The Vitamin Shoppe, iar rezultatele cercetătorilor au arătat un nivel ridicat de vinpocetină în 17 dintre produse.

Citeşte şi

Cum afectează hipertensiunea viaţa sexuală. Rezultatele studiului realizat de specialiştii americani

Tehnici eficiente în educaţia copilului. Sfatul specialistului

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite