Un bărbat din judeţul Bacău a degerat în casă şi a murit la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 57 de ani din localitatea Trecătoarea Holtului, judeţul Bacău, a fost adus de ambulanţă la spital în şoc hipotermic. El a fost găsit de vecini căzut pe jos în locuinţa sa, care nu era încălzită de mai mult timp.

Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău au constatat că omul suferea de mai mulţi ani de diabet şi că avea mai multe afecţiuni colaterale acestei boli.

Temperatura corpului său era de 32 de grade şi, susţin doctorii, ar fi putut fi salvat dacă nu suferea de această boală cronică. „Cu toate eforturile medicilor, omul a decedat la două zile după internare. Practic nu s-a mai putut face nimic şi principala problemă în cazul său a fost diabetul, nu neapărat frigul. Se bănuieşte că a căzut în casă deoarece a făcut o criză de hipoglicemie", a declarat Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

Bătrân ucis de ger pe un câmp

Şi alţi băcăuani au ajuns la spital cu degerături grave

Alţi doi bărbaţi din municipiu, de 52 respectiv 46 de ani, au ajuns la spital cu degerături grave. Primul avea afectate picioarele şi a fost internat la secţia de chirurgie plastică. Cel de-al doilea nu a fost spitalizat, ci i s-a recomandat doar tratament de specialitate.

Medicii susţin că de când temperaturile au scăzut, la spitalul din Bacău au venit mult mai puţini oameni cu fracturi, comparativ cu alţi ani. „De când au început zăpezile s-au prezentat la spital doar şapte pacienţi cu fracturi ale membrelor, destul de puţini comparativ cu alte ierni. Probabil că oamenii au început să ţină cont de sfaturile medicilor", a mai adăugat purtătoarea de cuvânt a spitalului.

Ger năprasnic în Bacău. Boschetarii caută refugiu la Urgențe

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite