Sporuri cerute de Poliția Locală Bacău. Statul pe scaun sau febra musculară la degete, riscuri profesionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii Direcției de Sănătate Publică Bacău au stabilit condiții lipsite de logică ca justificare pentru acordarea unor sporuri pentru condiții vătămătoare de muncă angaților Poliției Locale Bacău.

Polițiștii locali din Bacău cer sporuri pentru condiții vătămătoare FOTO Inquam Photos/George Călin
Polițiștii locali din Bacău cer sporuri pentru condiții vătămătoare FOTO Inquam Photos/George Călin

Polițiștii locali din Bacău au cerut  Primăriei să le acorde spor pentru condiții vătămătoare de muncă, în baza unor buletine de analiză efectuate de medicii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bacău, care au stabilit condițiile de muncă ale acestora.

Printre altele, polițiștii locali suferă de febră musculară pentru că scriu prea mult la tastatură, dar și pentru că stau prea mult pe scaun. Conform buletinelor de analiză, verificările au fost făcute la sediul Poliției Locale din Bacău și la diverse compartimente din cadrul instituției.

Ies în evidență o serie de constatări ale medicilor DSP Bacău care frizează ridicolul. De pildă, pentru „secția șofer autovehicule – autospeciale” din cadrul Poliției Locale Bacău, în buletinul de analiză se menționează că angajații, adică șoferii, sunt expuși riscului „toxico-alergic generat de contactul cu dosare, documente, registre în diverse stări de degradare”.

Șoferii de la Poliția Locală Bacău studiază dosare, conform medicilor FOTO ziaruldebacau.ro
Șoferii de la Poliția Locală Bacău studiază dosare, conform medicilor FOTO ziaruldebacau.ro

De asemenea, medicii cred că șoferiii riscă să se îmbolnăvească „în timpul studierii dosarelor ce pot fi infestate cu diverși agenți microbieni”.  

Febră musculară de la tastatură

Și mai tari sunt constatările medicilor în ceea ce privește riscurile la sunt expuși polițiștii locali din Bacău. Potrivit buletinelor de analiză, polițiștii prezintă un „risc de solicitare musculo-osteo-articulară a articulațiilor mici distale ale membrelor superioare, necesară gestualității specifice în cursul redactării documentelor, notelor și adreselor pe PC.”  Pe românește, fac febră musculară de la tastatul la calculator.

Polițiștii locali riscă să facă febră musculară la degete de la tastatură FOTO ziaruldebacau.ro
Polițiștii locali riscă să facă febră musculară la degete de la tastatură FOTO ziaruldebacau.ro

Mai mult, angajații Poliției Locale ar fi afectați și de la statul prelungit pe scaun. Pe baza constatărilor amintite, conducerea Poliției Locale Bacău a cerut Primăriei ca angajaților să le fie acordat un bonus de cinci zile de concediu în plus pe an.

„Să vedem dacă nu s-a comis vreo greșeală”

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Bacău spune că nu răspunde corectitudinea informațiilor și concluziilor din buletinele de analiză, dar va cere reverificarea acestora.

„Responsabilitatea aparține medicului care a întocmit actele și echipei dumnealui. Voi vorbi cu cei implicați să verifice din nou aceste documente să vedem dacă nu s-a comis vreo greșeală. Știți, cine muncește mai și greșește”, a declarat medicul Mihaela Arim, directorul DSP Bacău, pentru Ziarul de Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite