Tineri din Onești jefuiți în propria casă. Doi bărbați au dat buzna peste ei, i-au luat la bătaie și le-au furat toți banii

0
Publicat:

Doi tineri care închiriaseră o garsonieră în Onești au trecut prin momente de groază după ce s-au trezit noaptea cu doi bărbați în casă, care i-au lovit și le-au sustras banii pe care îi aveau.

Tinerii au fost loviți și li s-au furat banii FOTO arhivă Adevărul
Tinerii au fost loviți și li s-au furat banii FOTO arhivă Adevărul

Doi bărbați din Buhuși, depistaţi pe raza județului Suceava, au fost reținuți de polițiștii din Onești, fiind bănuiți de tâlhărie calificată. 

Polițiștii oneșteni au fost sesizați de către doi tineri, de 18 și 26 de ani, din comuna Bârsănești, despre faptul că, două persoane necunoscute le-ar fi sustras, prin violență, sume de bani.

„Din probatoriul administrat s-a stabilit că, în seara zilei de 23 octombrie a.c., ȋn jurul orei 23:00, bănuiții ar fi deposedat prin violenţă, de suma de 1.100 de lei şi 100 de euro, doi tineri, ȋn timp ce se aflau ȋntr-o garsonieră ȋnchiriată din municipiul Oneşti”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

Faţă de cei doi a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore și au fost introduși ȋn Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bacău. 

Cuplu proaspăt căsătorit jefuit de darul de nuntă

120.000 de euro – este darul de nuntă consistent pe care l-au primit doi tineri din comuna băcăuană Parava, dar de care nu au apucat să se bucure. La nici o săptămână de la fericitul eveniment, tinerii au fost jefuiţi. Şi nu oricum. Hoţii au acţionat ca nişte profesionişti şi, înainte de jaf, au tăiat telecomunicaţiile pe o rază de câţiva zeci de kilometri.

După nuntă, mirii s-a întors la muncă în Marea Britanie. Stăteau liniștiți pentru că montaseră acasă un sistem de supraveghere performant şi aveau contract cu o firmă de pază.

Atacul a fost dat noaptea. Hoţii au întrerupt alimentarea cu energie a casei, apoi au spart seifurile cu bani și bijuterii.

„S-au luat în jur de 120.000 de euro, plus un kilogram și jumăte de aur. Aveam alarme la dispecerat, aveam goarne. S-au dus la relee şi au tăiat comunicaţia de la telefon. Au tăiat Internetul şi lumina şi tot satul nu mai avea lumină, Internet şi comunicare telefonică. Au pus spumă pe goarne să nu audă vecinii şi au făcut discret planul”, a declarat unul dintre păgubiți.

După ce hoții au dispărut în noapte, tatăl victimei a fost anunţat de o rudă că uşa de la intrare a fost forţată şi locuinţa pare să fi fost călcată de hoţi. Oamenii au cerut ajutorul poliţiştilor. Nunta a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute şi de aceea se bănuieşte că hoţii au mers la pont.

Înainte de a acţiona au tăiat telecomunicaţiile în întreaga zonă în care se afla locuinţa cu seiful respectiv, în acelaşi timp pe camerele de supraveghere, destul de multe, puse atât în casă, cât şi afară, apoi au dat cu un spray cu spumă pentru a fi siguri că nu vor fi înregistraţi şi găsiţi.

Au reuşit să taie şi curentul şi au intrat în casă şi au furat bunurile. Poliţiştii băcăuani au deschis un dosar penal în acest caz pentru furt calificat.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite