Copil salvat de la înec de un tânăr. Micuțul a fugit imediat după ce a fost scos din apă

0
Publicat:

Un copil din Bacău care alunecase pe peretele canalului de fugă al râului Bistrița a fost scos din apa rece de un tânăr. Ca să nu afle părinții ce pățise, copilul a fugit imediat după ce a fost salvat.

Copilul salvat de la înec a fugit după ce a fost scos din râul Bistrița FOTO arhivă Adevărul
Copilul salvat de la înec a fugit după ce a fost scos din râul Bistrița FOTO arhivă Adevărul

Un copil din Bacău a fost salvat în ultimul moment, de la înec, din canalul de fugă al râului Bistrița. Copilul a alunecat pe peretele de beton al canalului și a căzut în apă, însă, spre norocul lui, strigătele disperate de ajutor i-au fost auzite de un bărbat care se întorcea de la târgul de vechituri din apropiere. Incidentul a avut loc duminică, 23 octombrie.

Bărbatul a chemat un tânăr care, fără să ezite, a intrat în apa rece și a reușit să scoată copilul înainte de producerea unei tragedii.

Imediat cum s-a văzut pe mal, copilul a luat-o la fugă spre casă de teamă să nu afle părinții lui și să îl pedepsească. Niciunul dintre martori nu a sunat la 112.

Alți doi copii, căzuți în râul Bistrița  

Un copil care căzuse tot în râul Bistrița a fost salvat în ultimul moment de pompieri, în timp ce al doilea micuț și-a pierdut viața după ce a căzut în apă. Printr-un apel primit la 112 în cursul nopţii de sâmbătă, 13 august, un trecător din Bacău sesiza faptul că doi copii au căzut în râul Bistriţa, în zona Insulei de Agrement. Pompierii au sosit rapid la faţa locului şi au reuşit să îi salveze viaţa unuia dintre copii.

Pompierii băcăuani s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, în zona Insulei de Agrement din Bacău, din echipaj făcând parte şi plutonierul Marius Vlad.

În timp ce se pregăteau să lanseze barca, Marius l-a văzut pe unul dintre micuţi în apă, încercând să se menţină la suprafaţă. Fără să stea pe gânduri, pompierul s-a aruncat în apă, pentru a-l salva pe cel căruia i-a devenit înger păzitor.

La fel de ageri au fost şi colegii din echipaj care au înţeles din priviri ce se întâmplă. S-au mobilizat de pe mal şi l-au asigurat pe Marius, astfel încât acesta să se întoarcă în siguranţă pe uscat.

„Pe micuţul în vârstă de 11 ani au reuşit să îl salveze, însă din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de pompieri, deznodământul nu a fost acelaşi pentru celălalt copil. Chiar dacă scriem despre suferinţe, curajul lui Marius reprezintă o lecţie pentru noi toţi şi ne aminteşte cât de norocoşi suntem că avem ocazia de a fi alături semenilor, în cele mai negre momente”, spun reprezentanţii ISU Bacău.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite