Seri interbelice și „Dansul ielelor” la Castelul Ghica din Dofteana. Filme celebre care s-au turnat aici FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castelul Ghica din Dofteana, monument istoric cu 40 de camere, va fi gazda mai multor evenimente unice, organizate de o asociație, care-și dorește să atragă astfel turiștii.

Mai multe evenimente sunt programate la Palatul Ghika de la Dofteana FOTO turism-bacau.ro
Mai multe evenimente sunt programate la Palatul Ghika de la Dofteana FOTO turism-bacau.ro

În 2017, în acest castel s-au turnat mai multe scene pentru filmul (The Wanderers) „Vânătorul de Spirite”, cu Armand Assante, Răzvan Vasilescu și Claudiu Bleonț în rolurile principale. Tot aici s-a filmat, în 2013, filmul ''Domnişoara Christina", un adevărat ''horror" românesc, ecranizare după Mircea Eliade.

În acest an, o asociație culturală își propune să organizeze la castel o serie de evenimente cultural-artistice adaptate atmosferei din diferite epoci istorice, precum și unor sărbători tradiționale, cu semnificații aparte: ,,Dansul ielelor”, „Serată interbelică: Hai să ne întâlnim sâmbătă seară, iară!”, ,,Vânătoarea de spirite” ș.a.

Inițiatoarea acestor evenimente este băcăuanca, Lucia Pădurariu, președinta și fondatoarea Asociației ,,Simfonia Florilor”. ,,Asociația își propune ca prin activitățile sale să promoveze și să crească gradul de conștientizare în rândul marelui public asupra valorilor de patrimoniu local, obiectivelor istorice, mai ales din județul Bacău. De asemenea, dorim să scoatem în evidență importanța lor culturală, starea lor de conservare și să reactivăm aceste obiective, prin integrarea lor într-un circuit cultural activ. Tot în acest scop, asociația noastră desfășoară programe educative speciale, adresate copiilor și adolescenților, în vederea promovării în rândul acestora a valorilor autentice și bunului gust”, a spus Lucia Pădurariu, care mai este și creatoarea brandului ,,Rendez-Vous cu flori”.”, citată de Romulus-Dan Busnea, pe site-ul Serviciului Public Judeţean pentru Promovarea Turismului şi Coordonarea Activităţii de Salvamont Bacău.

„Dansul ielelor” se desfășoară în jurul datei de 24 iunie, de ,,Sărbătoarea Sânzienelor” (sau ,,Drăgaica”), eveniment care este la ediția a patra. Cu această ocazie va fi prezentată povestea ielelor și a ritualului din noaptea de sânziene, cu o șezătoare unde se vor descoase legende și mituri despre iele și se vor împleti coronițe cu sânziene și flori de câmp.

„Serată interbelică: Hai să ne întâlnim sâmbătă seară, iară!” va avea loc, ca și în anii trecuți, în a treia decadă a lunii iulie. Organizatorii își propun să îi încânte pe cei prezenți cu o petrecere cu parfum de epocă interbelică, în stilul Marelui Gatsby, sau al Micului Paris, în care este recreată atmosfera strălucitoarelor evenimente mondene ale acelor vremuri.

Este un eveniment cu dress code, pentru a retrăi eleganța și stilul de viață, mondenitatea și sociabilitatea de acum 100 de ani. ”Anul trecut a fost invitată Monica Opra și band-ul ei, cu un recital de muzica interbelică, de la Maria Tănase la Edith Piaf, de la jazz la șansonete, dar și cu un potpuriu de celebre tangouri românești interbelice. Ei i s-a alăturat Raluca Partenie, co-fondator al Muzeului „Micul Paris” din București, care a prezentat o expoziție de ținute și accesorii interbelice autentice, pentru a recrea cât mai bine frumusețea anilor nebuni, totul asezonat cu jocuri de societate, degustare de vinuri și o cină romantică interbelică.”, precizează turism-bacau.ro.

,,Vânătoarea de spirite” se desfășoară în a treia decadă a lunii octombrie, de regulă, în preajma zilei de 31 octombrie, când se sărbătorește ,,Halloween”-ul. Anul trecut a fost pusă în scenă ,,Frumoasa și Bestia”, o superbă poveste cu prinți și prințese, cu teatru, muzică și dans acrobatic.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite