Preotul prins cu telefoane mobile la ciorap are interzis la „cele sfinte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Octavian Balan
Preotul Octavian Balan

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului a decis ca preotului Octavian Balan, duhovnicului prins cu telefoane mobile în şosete, să i se ridice dreptul de a mai sluji în vreo biserică ortodoxă.

Mai-marii Bisericii au decis luni, 23 septembrie, că până la finalizarea anchetei şi obţinerea unei decizii definitive date de Instanţă, preotul Octavian Balan, cel care timp de 10 ani a fost duhovnic al deţinuţilor, nu mai are dreptul să slujească în faţa altarului.

“Referitor la cazul preotului de la Penitenciarul Bacău, Centrul Eparhial de la Roman informează opinia publică asupra faptului că acesta, conform Regulamentului de procedură al instanţelor disciplinare şi de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, a fost oprit de la cele sfinte până la finalizarea anchetei instanţei civile şi pronunţarea unei hotărâri definitive şi irevocabile”, a declarat preotul Constantin Gherasim, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Totodată, slujbele de la Penitenciarul Bacău vor fi ţinute de către un alt preot din oraş.

În plus, reprezentanţii Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului afirmă că, până la această oră, la Centrul Eparhial nu a fost înregistrată nici o plângere sau reclamaţie cu privire la activitatea preotului Octavian Balan.

Preotul care a slujit la Biserica din Penitenciarul Bacău a fost prins de ofiţerii Anticorupţie în timp ce încerca să introducă telefoane mobile în spaţiul de detenţie. El avea telefoanele “camuflate” în ciorapi şi – spun anchetatorii – era capul unei reţele de trafic cu astfel de aparate. Instanţa Tribunalui Bacău a decis sâmbătă arestarea sa preventivă pentru 29 de zile, alături de alţi patru inculpaţi.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE VIDEO Preotul care îi dota cu telefoane pe puşcăriaşii din Penitenciarul Bacău a fost arestat pentru 29 de zile. Duhovnicul deţinuţilor a plâns în braţele soţiei

UPDATE Preotul Penitenciarului Bacău, capul reţelei de trafic cu telefoane mobile pentru deţinuţi, a fost reţinut. Anchetă la închisoare

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite