Metodă inedită folosită de hoți ca să fure banii din bancomate. Cum au fost prinși

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbați din Bacău, de 33 și 44 de ani, au fost arestați preventiv sub acuzația de furt calificat. Polițiștii au stabilit că aceștia blocau fantele ATM-urilor prin care erau eliberați banii și apoi sustrăgeau diverse sume.

Hoții blocau fantele ATM-urilor și furau banii FOTO arhivă Adevărul
Hoții blocau fantele ATM-urilor și furau banii FOTO arhivă Adevărul

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău au identificat mai multe persoane suspectate de comiterea mai multor furturi din ATM-urile unităţilor bancare prin metoda „Cash Trap”.

„Au fost identificaţi doi bărbați, de 33 și 44 de ani, ambii din municipiul Bacău, care, în perioada iulie – august 2022, prin folosirea unor dispozitive artizanale ar fi reuşit sustragerea mai multor sume de bani. Bănuiții ar fi acţionat pe raza județelor Bacău, Vrancea, Neamţ şi Braşov”, au stabilit anchetatorii.

Polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău, împreună cu luptători pentru acțiuni speciale, criminaliști, polițiști de ordine publică din Blăgeşti şi Gârleni, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară.

Unul dintre acestea a fost în executare la o locuință din municipiul Bacău, iar cel de-al doilea pe raza comunei Gârleni, ocazie cu care au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă (dispozitive de blocare a fantei eliberare numerar, telefoane mobile, cartele SIM, scule).

În baza unor mandate de aducere, cei doi suspecți de furt au fost conduşi la sediul IPJ Bacău, unde fost audiați, iar apoi au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore sub acuzația de furt calificat.

Ulterior, faţă de bărbatul de 44 de ani, instanţa de judecată a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar împotriva celui de 33 de ani, a fost luată măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile. Măsura arestului preventiv poate fi contestată la o instanță superioară.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite