„Meșterul Dorel” pârlește ca pe porc vopseaua cu care sunt refăcute, pe timp de ploaie, trecerile de pietoni din Bacău FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deoarece proiectele cu fonduri europene de la Bacău sunt în mare întârziere, iar banii pentru ele mai pot fi atrași doar până la finalul acestui an, muncitorii sunt puși să aplice metode inovatoare.

Vopseaua pusă pe vreme umedă și rece este arsă cu flacăra FOTO MA
Vopseaua pusă pe vreme umedă și rece este arsă cu flacăra FOTO MA

Orice ban atras și orice factură contează, și tocmai de aceea se lucrează la foc continuu, chiar și sâmbăta, de multe ori fără coordonare. 

La mai multe intersecții din oraș, unde sunt și treceri de pietoni, muncitorii au fost văzuți folosind butelia de gaz, cu flacără, pentru uscarea rapidă a vopselii, turnată pe vreme rece și umedă. Practic, „pârlesc” vopseaua așa cum unii pârlesc porcul, de Crăciun.

Metoda ajută la eliberarea mai rapidă a traficului auto, pe porțiunea în care s-a vopsit, în schimb nu este cunoscută eficiența și în ceea ce privește durabilitatea lucrării. Mai multe fotografii postate de băcăuani pe rețelele de socializare arată faptul că o parte din trecerile de pietoni proaspăt vopsite au deja vopseaua scorojită.

Vopseaua pusă pe treceri s-a șters repede FOTO MA
Vopseaua pusă pe treceri s-a șters repede FOTO MA

De altfel, aceasta nu este singura neregulă pe șantierele din Bacău, unde soluțiile tehnice se schimbă de la un moment la altul, chiar dacă proiectul pe fonduri europene trebuie respectat întocmai.

Băcăuanii s-au revoltat asupra faptului că în stațiile de autobuz, dar și în alte părți de pe străzile principale, băncile au fost puse cu spătarul la stradă iar cetățeanul care se așează, fie stă cu spatele la autobuzul care-l așteaptă, fie privește la zidul blocului din față.

Popicele înalte de peste metru, de pe Bulevardul Alexandru cel Bun, vor fi schimbate

Proiectele implementate de actuala administrație de la Bacău, condusă de primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu de la USR, sunt în mare întârziere. În valoare de peste 48 de milioane de euro, beneficiază de finanțare prin Programul Operațional Regional, pe exercițiul bugetar 2014-2020, pentru care plățile se sistează la finalul acestui an.

Potrivit estimărilor, realizate în funcție de gradul de execuție a lucrărilor și de decontare a fondurilor europene, aproximativ 30 de milioane de euro sunt neatrase și vor fi pierdute la sfârșitul acestui an. Dacă nici până la finalul anului viitor ele nu sunt funcționale, Bacăul va trebui să returneze și banii atrași până acum.

Spre exemplu, în zona Cora/ Insula de Agrement, au apărut peste noapte sute de popice, înalte de aproximativ un metru, puse des, la aproximativ 50 de centimetri unul de celălalt, care afectează atât vizibilitatea, cât și parcarea autoturismelor lângă pistele de biciclete, încă nefuncționale.

Un adevărat gard de popice a fost montat pe piste de bicicletă FOTO Reflector
Un adevărat gard de popice a fost montat pe piste de bicicletă FOTO Reflector

Deși lucrarea ar fi trebuit să fie făcută sub observația responsabililor de șantier și a beneficiarului, se pare că și acest proiect a scăpat vigilenței acestora. Într-o ieșire publică, primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a dat vina pe constructor: „Constructorul s-a grăbit și i-a montat fără avizul Politiei, îi va schimba cu unii mai mici” a spus acesta.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite