Imagini spectaculoase din avion cu Autostrada Moldovei. Cei 322 de kilometri din A7 vor fi gata până în 2025

0
Publicat:

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, spune că se încearcă încheierea cu un an mai devreme a lucrărilor la Autostrada Moldovei. Lucrările sunt finanțate prin PNRR.

Imagine surprinsă din avion cu o porțiune din Autostrada Moldovei FOTO Ionel Scrioșteanu
Imagine surprinsă din avion cu o porțiune din Autostrada Moldovei FOTO Ionel Scrioșteanu

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a publicat pe Facebook  o serie de imagini cu Autostrada Moldovei. Pe acestea se vede că A7 prinde contur de la o zi la alta, singura necunoscută fiind data de finalizare a lucrărilor.

„Dacă zburați de la București la Iași, puteți vedea cum prinde contur Autostrada Moldovei A7 pe toată lungimea traseului de la Ploiești la Pașcani. Ținta noastră este finalizarea celor 322 kilometri până la Pașcani până în anul 2025, cu un an mai devreme decât este prevăzut termenul în Planul Național de Redresare și Reziliență-PNRR”, a scris Irinel Ionel Scrioșteanu.

Un singur constructor pentru toate secțiunile de autostradă

UMB, una dintre cele mai mari companii de construcții din România, care aparține omului de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu, va construi toată autostrada A7 între Buzău și Pașcani.

UMB are parafate contractele pe toate cele 7 bucăți din A7 Buzău-Bacău: 178,34 kilometri cu 10,75 miliarde lei fără TVA și termene de execuție 20 luni (capetele de la Buzău și Focșani), 26 (sectoarele din centru pe Buzău-Focșani) și respectiv 30 luni pe Focșani-Bacău.

Acum lor li se adaugă restul de 3 tronsoane pe Bacău-Pașcani: 77,39 kilometri pentru, probabil, aproximativ 80% din valoarea estimată de CNAIR, adică aproape 4,7 miliarde lei fără TVA. Termen: de asemenea 30 luni.

UMB va construi toate cele șapte secțiuni ale Autostrăzii A7 FOTO Ionel Scrioșteanu
UMB va construi toate cele șapte secțiuni ale Autostrăzii A7 FOTO Ionel Scrioșteanu

„Așadar, UMB își trece în cont toți cei 255,735 kilometri pe A7 între Buzău și Pașcani, 10 loturi. În total, cu proiectele mai "vechi", cel mai puternic antreprenor general pe infrastructura rutieră din România adună 409 kilometri de autostradă și drum expres”, precizau anterior reprezentanții Asociației Pro Infrastructura.

Cu excepția ciotului A1 Margina-Holdea de 13 kilometri (11 luni proiectare plus 34 de lucrări), UMB trebuie să livreze tot portofoliul de aproape 400 kilometri în următoarele 11-34 de luni, luând în considerare pașii birocratici rămași de efectuat.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite