FOTO VIDEO Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău, după ce doi tineri şi-au pierdut viaţa în urma unor infecţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina Iorga ( 23 de ani)  şi Alexandru Vlăduţ Matanie (18 ani) au murit zilele trecute în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău în condiţii încă neelucidate pe deplin. Părinţii lor cer să se facă dreptate şi îi acuză pe medici de malpraxis.

Alina Iorga, elevă a unei şcoli postliceale sanitare din Bacău, s-a stins luni, 3 noiembrie, după ce a intrat în stare de şoc de pe urma unei infecţii. Ea a fost internată la Spitalul judeţean de Urgenţă din Bacău în urmă cu două săptămâni, deoarece acuza dureri abdominale.  „Avea dureri în burtă, vomita, se simţea rău. Au crezut că era apendicită, a fost operată luni, apoi s-a mai făcut o intervenţie vineri. Am vorbit cu ea, am râs, părea că va fi bine. Sâmbătă, o asistentă a deconectat-o de la aparate. Starea de sănatate s-a înrăutăţit. Ieri se sufoca, s-a simţit rău şi în scurt timp a murit“, a spus, în lacrimi, Clara Iorga, mama fetei. Alina urma să devină asistentă medicală generalistă. Avea un prieten şi părea fericită. Familia ei crede că a murit din cauza unei doze greşite de anestezic, a administrării greşite a medicamentelor dar şi din cauză ca nu a fost bine îngrijită.

Alexandru Matanie (18 ani) s-a stins sâmbătă în acelaşi spital băcăuan, tot din cauza unei infecţii. Părinţii au venit din Italia şi afirmă că băiatul lor, pe care l-au văzut în urmă cu o lună de zile, era sănătos tun şi că nu suferea de leucemie, aşa cum li s-a spus. „Am vorbit cu el la telefon şi prin Skype. Era bine, comunicativ. Miercurea trecută, el stătea la părinţii mei, a fost dus la spital, deoarece nu se simţea bine. Ar fi răcit la plămâni. Am vorbit cu el şi vineri, când a cerut să fie dus la un spital din Iaşi, unde medicii sunt mai pregătiţi şi au aparate. Mi-a spus că a fost supus la rele tratamente, a fost legat de pat şi nu i s-a dat de mâncare“, spus Gheorghiţă Matanie (43 de ani), tatăl băiatului, întors din Italia să-şi îngroape copilul. La Spitalul Judetean de Urgenţă (SJU) a început o anchetă. „Nu putem să ne pronunţăm până nu se finalizează ancheta, până nu se fac autopsiile. Am început o anchetă în acest sens“, a spus dr. Aurelia Ţaga, directorul medical al SJU Bacău. Atât familia Alinei Iorga, cât şi a lui Alexandru Matanie au depus plângeri penale dar şi la colegiul medicilor. Ei cred că la mijloc este culpa medicilor.

„Am văzut că fata a mai fost internată la Iaşi. Problemele de sănătate nu au fost tratate, iar infecţia a cuprins întreg organismul. În cazul băiatului, care avea o formă de leucemie, a fost o răceală, care a cuprins plămânii, care din ce am văzut, erau terminaţi. Organismul a fost slăbit, nu a reacţionat pozitiv la intervenţie iar sfârşitul a fost inevitabil“, afirmă dr. Marcel Bădără, din cadrul Serviciului de Medicină Legală din Bacău. 

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite