Cât costă o noapte de cazare la celebrul hotel Gardone din Italia, cumpărat de frații Pavăl, proprietarii Dedeman

0
Publicat:

Frații Pavăl, noii proprietari ai celebrului Grand Hotel din Gardone, de pe malul lacului Garda din Italia, unde au stat de-a lungul vremii oameni politici, laureați Nobel și mari vedete ale muzicii, teatrului și dansului, vor investi 45 de milioane de euro în renovarea și restaurarea hotelului.

Grand Hotel Gardone FOTO arhivă Adevărul
Grand Hotel Gardone FOTO arhivă Adevărul

Frații Pavăl, patronii Dedeman, au cumpărat recent cunoscutul Grand Hotel din Gardone (Italia), pe care intenționează să îl deschidă în luna iunie 2023. Anul viitor, hotelul va intra într-un amplu proces de renovare și restaurare, valoarea investițiilor ridicându-se la 45 de milioane de euro.

Grand Hotel Gardone va ajunge astfel pe harta hotelurilor premium de 5 stele. Apex Alliance Hotel Management a fost desemnat operatorul hotelier oficial.

Potrivit site-ului booking.com, o cameră dublă cu balcon și vedere spre lacul Garda la celebrul hotel din Italia costă 1.608 lei pentru o noapte, în timp ce rezervarea pentru o săptămână a aceleiași camere ajunge la 12.559 de lei.

Investitorii Apex Alliance și Pavăl Holding s-au angajat să conserve istoria prestigioasă a hotelului care captivează vizitatorii. Lucrările de renovare sunt preconizate să se încheie în primăvara anului 2026, iar hotelul va deveni o proprietate premium de 5 stele.

„Suntem încântați să anunțăm prima noastră tranzacție internațională, achiziționarea emblematicului Grand Hotel Gardone, un reper atemporal în Italia, care completează perfect portofoliul nostru.

Împreună cu stimatul nostru partener, Apex Alliance, pornim într-o călătorie emoționantă pentru a repoziționa Grand Hotel Gardone într-o destinație de cinci stele la nivel internațional, respectând în același timp istoria sa captivantă și bogatul său patrimoniu.

Viziunea noastră comună este aceea de a crea o destinație de neegalat pe malul acestui lac, care să răspundă nevoilor exigente ale călătorilor locali și internaționali care caută îmbinarea perfectă a frumuseții naturii cu bogăția culturală și experiența ospitalieră excepțională”, a declarat Karina Pavăl, vicepreședintele Pavăl Holding.

Winston Churchill și regele George de Saxonia, printre oaspeții de seamă

Hotelul, care și-a deschis porțile în 1884, are 167 de camere, iar fațada dă chiar spre lacul Garda.

De-a lungul timpului, Grand Hotel a primit oaspeți renumiți precum regele George de Saxonia, la începutul secolului al XX-lea, Gabriele D’Annunzio și Winston Churchill, poetul laureat al premiului Nobel, Paul Heyse, scriitorii William Somerset, Maugham și Vladimir Nabokov, până la mari vedete ale muzicii, teatrului și dansului care au evoluat la festivalul de vară „Vittoriale” în ultimii ani.

Frații Pavăl FOTO arhivă Adevărul
Frații Pavăl FOTO arhivă Adevărul

Aceasta este prima achiziție a fraților Pavăl în afara țării făcută publică, care marchează și intrarea pe un nou segment, cel hotelier. Recent, frații Pavăl au preluat șapte clădiri de birouri prin cea mai mare tranzacție înregistrată vreodată în România.

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au urcat pe primul loc în topul Forbes al celor mai bogați români, detronându-l pe Daniel Dines de la UiPath, a cărui avere s-a redus considerabil din cauza prăbușirii acțiunilor pe bursă. Cei doi frați au avere estimată la 13 miliarde de lei și au, pe lângă lanțul de distribuție din bricolaj, și investiții în domeniul imobiliar.  

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite