A plecat la furat cu masca medicală pe față. A dat trei lovituri într-o singură zi

0
Publicat:

Individul a comis mai multe furturi în municipiul Bacău, purtând o mască de protecţie pe faţă. Bărbatul a fost identificat şi reţinut de poliţiştii de investigaţii criminale.

Hoțul a purtat mască de protecție ca să nu fie identificat FOTO arhivă Adevărul
Hoțul a purtat mască de protecție ca să nu fie identificat FOTO arhivă Adevărul

Un băcăuan care purta o mască de protecție pe față a comis într-o zi furturi de peste 6.000 de lei. Joi, 7 septembrie, bărbatul a pătruns în incinta unei societăţi comerciale, de unde a sustras, de pe biroul unui angajat, un portofel ce conţinea suma de 900 de euro, 700 de lei, documente personale şi carduri bancare, prejudiciul provocat fiind în valoare de aproximativ 5.300 de lei.

„De asemenea, în jurul orei 16,00, purtând o mască de protecţie ar fi pătruns în incinta unui bar, de unde ar fi sustras portofelul angajatei, ce conţinea suma de 400 de lei, cartea de identitate şi o cheie de la uşa de acces în bar. De asemenea, dintr-o cutie de valori metalică descuiată ce se afla într-un sertar al barului, ar fi sustras suma de aproximativ 200 de lei, reprezentând încasări", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Tot pe 7 septembrie, în jurul orei 21,30, bărbatul a furat dintr-un hipermarket mai multe obiecte de vestimentaţie în valoare de 430 lei, fiind oprit de agenţii de pază. Suspectul de furt a fost reţinut pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecăroria Bacău cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Hoți deghizați în fantome

Judecătorii ieşeni au condamnat definitiv în 27.10.2020 la 2 ani şi 10 luni de închisoare un bărbat care a fost acuzat de o faptă de furt şi una de tentativă de furt calificat.

Marcel Vînă este din Cotnari şi a fost acuzat că a comis faptele la finele anului 2018, respectiv în septembrie 2019. Prima fapta a avut loc în noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2018, când individul a tăiat lacătul de la o poartă a unui şantier.

A intrat acolo şi a sustras mai multe scule, inclusiv doi saci de ciment, dar şi 50 de litri de motorină pe care i-a găsit într-un utilaj. A cauzat astfel un prejudiciu de aproape 10.000 de lei.

A doua faptă a fost o tentativă de furt ce datează din noaptea de 8 spre 9 septembrie 2019, când, alături de o altă persoană, individul a intrat în curtea unui magazin din centrul comunei. Cei doi hoţi aveau corpul acoperit cu câte un cearşeaf şi o glugă pe cap.

Au spart fereastra magazinului cu pietre, iar din cauza zgomotului o vecină s-a trezit. Când a ieşit la balcon, Vînă a aruncat cu o piatră înspre ea şi i-a spart geamul de la balcon. De teamă, amândoi au fugit, însă au fost prinşi zilele următoare de poliţişti.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite