UPDATE Zeci de cai din judeţul Arad au fost ridicaţi fiind suspecţi de SIDA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sunt oameni care au rămas fără cai din anul 2006 şi care nu au fost despăgubiţi niciodată FOTO arhivă
Sunt oameni care au rămas fără cai din anul 2006 şi care nu au fost despăgubiţi niciodată FOTO arhivă

Oamenii din mai multe localităţi ale judeţului Arad sunt revoltaţi de faptul că reprezentanţii Directiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor le-au ridicat caii.

UPDATE 11:00 Viorel Agud, directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor spune că în ultimele zile 18 cai au fost ridicaţi de la proprietari, aceştia urmând să încaseze despăgubiri ca urmare a pierderilor suferite prin confiscarea animalelor bolnave. 

Unii oameni spun că autorităţile au argumentat că animalele suferă de anemie infectioasă (SIDA cailor). O contra expertiză a proprietarilor de cabaline arată, conform acestora, că mai mult de trei sferturi dintre animale sunt sănătoase.

„Marţi sera au venit să îmi ia calul, dar nu am vrut să il dau. În urma analizelor pe care le-au făcut cei de la DSVSA a reieşit faptul că animalul este bolnav. Am vrut o altă analiză, dar nu ni s-a dat voie. Nu am dat calul deoarece este o păcăleală că ne vor da banii. Sunt vecini care au rămas fără cai din anul 2006 şi nu au primit sumele respective. Unui localnic care trăia doar din munca animalului său, i-a fost ridicat, iar acum omul este distrus”, ne spune Voichiţa Gligor.

Un alt localnic spune că şi-a cedat animalul deoarece i-a fost frică să nu primească o amendă de 24 de milioane de lei vechi.

De disperare, oamenii din judeţul Arad au apelat la Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor, unde au stat de vorbă cu preşedintele Carmen Arsene.

Aceasta le-a dat sfaturi cu privire la drepturile pe care le au ei ca propietari ai cabalinelor.  Reprezentanţii DSVSA Arad nu au putut fi contactaţi. 

Mai puteţi citi„SIDA cailor“: Cum au profitat samsarii de naivitatea ţăranilor din Alba

Sute de cai bolnavi de SIDA, sacrificaţi la Braşov

Patru focare de SIDA la cai în judeţ

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite