Elevii Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu" au învăţat cum să reacţioneze în cazul unui accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de elevi de la Colegiul Naţional “Emanuil Gojdu din Oradea au asistat la simularea unui accident care a avut loc chiar în curtea unităţii de învăţământ. Acţiunea a fost parte a proiectului  „Şi tu poţi salva o viaţă!”.

Pe parcursul întâlnirii cu elevii din clasele de liceu de a XI-a şi a XII-a, organizatorii au prezentat materiale cu caracter educativ – preventiv, filme şi pliante informative, cu mesaje de conştientizare, în sensul prevenirii victimizării elevilor în accidente rutiere respectiv le-au fost prezentate paşii de bază în acordarea măsurilor de prim ajutor acordate victimelor din accidente rutiere. 

Activitatea educativă s-a finalizat cu o simulare a unui accident rutier în curtea liceului, unde elevii au avut ocazia să fie martori la procedura de asigurare a locului accidentului, la măsuratorile care se efectuează în caz de eveniment rutier şi la manevrele de resuscitare care se aplică în asemenea situaţii.

“Proiectul are drept scop conştientizarea elevilor, în calitatea lor de pietoni, biciclişti cât şi de viitori conducători auto, a riscurilor la care se expun în caz de nerespectare a normelor de legislaţie rutieră. De asemenea, un alt scop important urmărit de către realizatorii proiectului, este acela de a informa şi educa elevii de această vârstă în ceea ce priveşte măsurile de prim ajutor în caz de accident rutier.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite