Tragedia de pe Mureș. Eduard va fi îngropat astăzi, urmează micuțul Robert, apoi Maria, dacă va fi găsită: „Toate lacrimile din lume nu vă pot aduce înapoi”

0
Publicat:

Zâmbesc doar din fotografii, iar cei rămași în urmă se întreabă de ce. În timp ce fetița Maria este căutată în apele Mureșului, tânărul Eduard Iulian Buzura va fi înmormântat astăzi, 10 mai.

Cei doi zâmbesc doar din forografii FOTO arhivă personală Alina
Cei doi zâmbesc doar din forografii FOTO arhivă personală Alina

Eduard este primul adult găsit în apele Mureșului după tragicul eveniment. El este tatăl vitreg al copilului scos înecat imediat după incidentul de la Periam Port.

Astăzi se împlinesc zece zile de când trupurile celor care au căzut în apă au început să fie căutate (doi adulți și doi copii). Marți seara poliția din Arad a anunțat oficial că trupul copilului găsit în Mureș, la Mako, este cel al lui Robert.

În seara zilei de 9 mai a.c., în urma schimbului de informații cu Punctul de Contact Cenad, din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, am fost informați despre faptul că a fost stabilită identitatea cadavrului minorului, descoperit pe râul Mureș, în Mako, Ungaria, în după-amiaza zilei de 8 mai a.c.. Este vorba despre unul dintre copiii minori, căutați din seara zilei de 30 aprilie a.c., când, pe râul Mureș, în zona localității Semlac, o barcă cu 12 ocupanți s-a scufundat”, a declarat Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Eduard tânărul găsit primul în apele Mureșului va fi înmormântat astăzi, la Semlac. El este unchiul Mariei și a lui Robert. Tatăl lor a fost și el găsit acum câteva zile.

Alina, cea care l-a pierdut pe Eduard cu care avea nuntă și pe fiul ei a postat o fotografie cu cei doi, alături de câteva rânduri:

„Aş vrea să-ţi spun cât mi-e de dor de tine, dar nu pot, fiindcă nu eşti aici.

Aş vrea să te ţin strâns la piept, dar nu pot, fiindcă nu eşti aici.

Aş vrea să vorbim, dar nu pot, fiindcă nu eşti aici.

Aş vrea să-ţi cer sfatul, dar nu pot, fiindcă nu eşti aici.

Aş vrea să-ţi cumpăr un cadou, dar nu pot, fiindcă nu eşti aici.

Aş avea nevoie de ajutorul tău, dar nu mă poţi ajuta, fiindcă nu eşti aici.

Aş vrea să-ţi aud glasul, să-ţi văd chipul şi să-ţi simt mirosul, dar nu pot, fiindcă nu eşti aici.

Şi nu te-ai dus undeva, nu eşti în vizită la un prieten, nu eşti în concediu sau la cumpărături.

Ai plecat definitiv într-un loc fără de întoarcere, iar eu am rămas tânjind după tine.

Şi nu pot decât să plâng, iar toate lacrimile din lume nu vă pot aduce înapoi”.

Noaptea tragediei

Trei familii din Arad (Semlac și Nădlac) și-au petrecut duminică, 30 aprilie a.c., toată ziua la iarbă verde.

Robert (copilul dispărut sub ape, care este de negăsit) a împlinit 11 ani și îl sărbătoreau. Părinţii lui se întorseseră din Germania de câteva zile.

Oamenii au făcut grătar şi s-au distrat pe malul drept al râului Mureş, la Semlac (Arad). Ar fi vrut să încheie seara la o terasă, pe malul celălalt al apei, din Timiş, în Portul Periam (un restaurant din comuna Periam, așezat pe malul apei Mureșului), unde cântau lăutarii.

Fără să se gândească că au copii cu ei, că barcagiul este băut, că nu au veste de salvare, s-au urcat 12 inși într-o barcă de patru persoane.

După ce barca de lemn a plutit cu cei 12 câțiva metri, s-a răsturnat și atunci a început jalea pe Mureș. Se însera și țipetele de pe râu au fost auzite de către cei care stăteau la Terasa Periam Port. Imediat au sărit în ajutor cu bărcile ce le aveau.

Barca s-a răsturnat, duminică, 30 aprilie a.c., la ora 20.46, în Mureș, între Semlac și Șeitin – vis a vis de Periam Port.

Barca care s-a scufundat FOTO Ștefan Both
Barca care s-a scufundat FOTO Ștefan Both
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite