Trei sri-lankezi au încercat să treacă granița ilegal, ascunși în cutii de carton

0
Publicat:

Trei cetățeni din Sri Lanka au încercat să iasă din țară ascunși în cutii de carton transportate de un camion. Aceștia au fost prinși de polițiști la Vama Nădlac II, iar șoferul român este acum cercetat pentru trafic de migranți, relatează Agerpes.

vama Nădlac II foto politia de frontiera
vama Nădlac II foto politia de frontiera

Șoferul român care a încercat să transporte migranți are doar 19 ani. El a fost verificat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, fiind la volanul unui camion înmatriculat în ţara noastră în care se transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, cutii de carton pe ruta România - Ungaria.

"În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, în cutiile de carton transportate, trei cetăţeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 31 şi 40 de ani, intraţi legal în România", a informat Poliţia de Frontieră Arad.

Șoferul de 19 ani este acum cercetat penal pentru trafic de migranți, iar străinii transportați de acesta sunt cercetați la rândul lor pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite