Șapte sri-lankezi au vrut să treacă ilegal în Ungaria, ascunși în cutii de carton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șapte sri-lankezi au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, fiind ascunși în cutii de carton. Autoutilitara era condusă de un șofer român de 21 de ani.

Șapte persoane din Sri Lanka au încercat să treacă ilegal frontiera. Foto Poliția de Frontieră
Șapte persoane din Sri Lanka au încercat să treacă ilegal frontiera. Foto Poliția de Frontieră

Mai precis, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au găsit, ascunși într-o autoutilitară condusă de un român, șapte persoane din Sri Lanka ce au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, dorind să ajungă în țări din vestul Europei. 

Șoferul român este este cercetat pentru trafic de migranți, iar cei șapte sri-lankezi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. 

„În data de 14.06.2024, în jurul orei 00:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 21 de ani. Tânărul conducea o autoutilitară înmatriculată în România şi transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese auto ambalate în cutii de carton, cu pe ruta România – Ungaria. 

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în cutiile de carton din compartimentul destinat transportului de marfă, dar și într-un loc special amenajat în plafonul cabinei autoutilitarei, șapte cetățeni străini. 

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde, colegii noștri au stabilit că sunt cetățeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 28 și 44 de ani, intrați legal în România. 

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijlocul de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se arată în comunicatul de presă al Poliției de Frontieră. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite