Tragedia de pe Mureș: ungurii au găsit trupul unui băiat, care ar putea fi al lui Robert, unul dintre cei doi copii înecați și negăsiți până acum

0
Publicat:

Autoritățile maghiare au anunțat că au găsit în apele Mureșului trupul unui băiat. Nu există o confirmare oficială privind identitatea, dar ar putea fi vorba despre Robert, unul dintre cei doi copii care au murit înecați și ale căror corpuri nu au fost recuperate încă

Robert avea 11 ani FOTO Facebook
Robert avea 11 ani FOTO Facebook

Poliția din Arad confirmă faptul că este vorba despre cadavrul unei persoane minore de sex masculin.  Se pare că ar fi a lui Robert, deoarece el și cu sora lui, Maria, mai erau de găsit.  Însă nu avem confirmarea oficială că este Robert, doar că este un băiețel. 

Ca urmare a schimbului de informații și date cu Punctul de Contact Cenad, din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, am fost sesizați că în ziua de 8 mai a.c., în jurul orelor 14,00, în râul Mureș, în zona localității Mako (Ungaria), a fost găsit trupul neînsuflețit al unei persoane minore, de sex masculin. Cadavrul a fost transportat la serviciul de medicină legală Szeged, urmând a se desfășura activitățile specifice pentru identificarea acestuia și luarea măsurilor de urmare”, a declarat Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Andraș Bilibok, în vârstă de 31 de ani, din Nădlac (Arad) este tatăl lui Robert care a fost găsit duminică, 7 mai.   

Noaptea tragediei

Trei familii din Arad (Semlac și Nădlac) și-au petrecut duminică, 30 aprilie a.c., toată ziua la iarbă verde.

Robert (copilul dispărut sub ape, care este de negăsit) a împlinit 11 ani și îl sărbătoreau. Părinţii lui se întorseseră din Germania de câteva zile.

Oamenii au făcut grătar şi s-au distrat pe malul drept al râului Mureş, la Semlac (Arad). Ar fi vrut să încheie seara la o terasă, pe malul celălalt al apei, din Timiş, în Portul Periam (un restaurant din comuna Periam, așezat pe malul apei Mureșului), unde cântau lăutarii.

Fără să se gândească că au copii cu ei, că barcagiul este băut, că nu au veste de salvare, s-au urcat 12 inși într-o barcă de patru persoane.

După ce barca de lemn a plutit cu cei 12 câțiva metri, s-a răsturnat și atunci a început jalea pe Mureș. Se însera și țipetele de pe râu au fost auzite de către cei care stăteau la Terasa Periam Port. Imediat au sărit în ajutor cu bărcile ce le aveau.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite