TIR încărcat cu mere, făcut scrum, pe drumul dintre Arad și Hunedoara FOTO

0
Publicat:

Un TIR încărcat cu mere a luat foc luni dimineața, 27 februarie, în timp ce se deplasa pe drumul dintre localitățile Brad (Hunedoara) și Vârfurile (Arad).

Merele s-au împrăștiat pe carosabil FOTO ISU Arad
Merele s-au împrăștiat pe carosabil FOTO ISU Arad

„În această dimineaţă (luni, 27 februarie - n.r.), în jurul orei 08:15, pompierii militari ai Detașamentului Sebiș – Garda 2 Gurahonț au fost solicitaţi să intervină pentru localizare şi stingerea unui incendiu, izbucnit la remorca unui autocamion, între localitățile Brad și Vârfurile. La faţa locului a fost mobilizată o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD şi pompierii voluntari ai SVSU Hălmagiu. La sosirea echipajelor incendiul se manifesta la remorca autocamionului, care era încărcată cu mere”, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al ISU Arad.

În urma intervenţiei pompierilor, a fost salvat capul-tractor, însă remorca a fost afectată în totalitate. Pompierii arădeni acționează, în continuare pentru îndepărtarea efectelor negative ale incendiului. Nu au fost înregistrate victime în urma incendiului.

Un alt eveniment asemănător

Pompierii militari au parte aproape lunar de astfel de incendii. 

În luna decembrie 2022, un autotren încărcat cu opt autoturisme a fost cuprins de un incendiu şi a ars complet pe autostrada A1, în judeţul Arad. Incidentul a avut loc pe calea de mers Timişoara - Nădlac, iar la sosirea pompierilor autotrenul ardea generalizat.

Pompierii militari arădeni au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un automarfar încărcat cu 8 autoturisme, pe A1 la km 535 sensul de mers Timişoara-Nădlac. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă la remorca autotrenului şi la capul tractor. În urma flăcărilor autotrenul şi cele 8 autoturismele au ars în totalitate", se arata atunci într-un un comunicat emis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad.  

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost efectul termic determinat de frecarea unei roţi a remorcii pe timpul deplasării.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite