Tenorul Paolo Spagnuolo, unul dintre puținii elevi ai lui Luciano Pavarotti, vine să cânte în România

0
Publicat:

Tenorul Paolo Spagnuolo, nume foarte cunoscut în „peninsulă” datorită faptului că a fost unul dintre foarte puținii elevi pe care i-a avut Luciano Pavarotti, vine în România.

Elevul lui Pavarotti vine la Arad FOTO Glasul Aradului
Elevul lui Pavarotti vine la Arad FOTO Glasul Aradului

Acesta este cunoscut pentru că a câștigat marele premiu la unul dintre cele mai cunoscute concursuri de canto din Italia și din Europa: „Concursul Internațional de Canto Tito Schipa”

Astfel, spectacolul „Trei Tenori Italieni”, în care protagonist este Paolo Spagnuolo, alături de Federico Veltri și Angelo Forte se va desfășura marți, 5 martie, la Filarmonica de Stat Arad.

Paolo Spagnuolo și-a definitivat studiile muzicale la Academia Internațională de Muzica RE MANFREDI. Imediat după terminarea studiilor, și sub coordonarea maestrului său, debutează în roluri principale din cele mai importante opere precum: Madama Butterfly, Tosca, Traviata, Rigoletto. Debuteaza, mai apoi, în Cavalleria Rusticana la Teatrul de Operă din Roma.

Dintre teatrele italiene faimoase, unde Paolo a cântat, mai amintim: Teatrul Petruzelli din Bari, Teatrul Regio din Parma, Teatrul Bellini din Catania. Paolo Spagnuolo a fost invitat și în teatre din Europa, China, Coreea de Sud, America de Sud.

Spectacolul „Trei Tenori Italieni”

Ce poate fi mai potrivit în cea mai frumoasă lună a anului, când natura începe să revină la viață, decât o călătorie muzicală în «Bella Italia» pe ritmurile canzonetelor napoletane și a celor mai celebre arii din operele italiene, dar și cu gândul la țărmurile mărilor ce scaldă «patria muzicii», cea Adriatică pe de-o parte și Mediterană, Tireniană și Ligurică pe de alta? Iar toate acestea se întâmplă în luna în care sărbătorim Femeia – mama, soția, iubita!”, spun organizatorii. 

Aceștia mai anunță că tocmai de aceea s-au gândit la arii celebre precum „Nessun dorma”, „La donna e mobile” sau canzonete ca: „Mamma”, „O sole mio”, „Santa Lucia”, „Funiculi, Funicula” sau “Caruso”. 

Spectacolul este un omagiu adus marilor tenori José Carreras, Plácido Domingo și Luciano Pavarotti, trei artiști legendari care au cucerit întreaga lume cu vocile și interpretările lor, iar vocile excepționale ale celor trei tenori invitați, Federico Veltri, Paolo Spagnuolo și Angelo Forte, voci în cel mai pur stil al belcanto-ului Italian, vor reaminti publicului de frumoasele voci ale celor care au fondat acest concept.

Acest spectacol va avea loc în luna martie și în alte județe ale țării. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite