Sute de arădeni au rămas fără ajutor de încălzire. Peste 8.000 de persoane au depus dosare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 8.900 de arădeni au solicitat ajutor pentru încălzire, dar nu toţi au primit un aviz pozitiv în urma evaluărilor. Beneficiarii mincinoşi ai subvenţiilor de căldură au fost decăzuţi din drepturi în urma unor anchete sociale.

În urma unor anchete desfăşurate în ultima perioadă, peste 500 de persoane au pierdut dreptul de a mai primi subvenţie la încălzire pentru că au declarat greşit adresele de domiciliu, veniturile câştigate lunar sau chiar proprietăţile pe care le deţin.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară (DDAC) din Arad, care au şi desfăşurat anchetele sociale, anul acesta şi-au depus dosarele pentru încălzire un număr de 8.856 de persoane cu venituri precare. Dintre acestea însă, doar 8.419 au reuşit să primească un răspuns pozitiv pentru acordarea ajutorului de la stat.

Diferenţe între venituri

„Au apărut nişte reglementări în urma cărora am fost obligaţi să efectuăm aceste anchete sociale. În mai multe cartiere din municipiu am găsit diferite nereguli. Multe familii nu locuiesc în acelaşi loc unde au declarat. Din această cauză am sistat ajutorul de încălzire”, a explicat Cezar Jancă, şef serviciu Prestaţii Sociale din cadrul DDAC Arad. Mai mult decât atât, familiile care au încasat în ultimii ani ajutorul de la stat, dar au fost descoperite cu nereguli, vor fi nevoite să restituie banii.

În urma celor 285 de anchete sociale, 121 de beneficiari s-au trezit fără banii daţi de stat pentru încălzire. De asemenea, alte 400 de personae beneficiare pe nedrept au fost depistate că au declarat alt venit decât cel real şi au ascuns faptul că deţin mai mult de o proprietate. „Ajutoarele pentru încălzire sunt acordate familiilor sau persoanelor cu venituri lunare mai mici de 615 lei. Acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţelor va reîncepe de luna viitoare. Aanchetele sociale se fac abia după ce subvenţia începe să fie alocată beneficiarilor”, a adăugat Cezar Jancă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite