Speranţe turistice pentru un biet orăşel amorţit. Pecica ar putea deveni centru balnear

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat că Pecica trebuie să devină un punct turistic de maximă importanţă. În acest sens, ministrul le-a propus autorităţilor să găsească soluţii optime pentru a atrage în oraş cât mai mulţi străini.

Oraşul arădean Pecica ar putea deveni un adevărat centru turistic, conform sfaturilor Ministrului Elena Udrea. Prezentă la Arad, Udrea a venit cu soluţii şi a promis sprijin financiar pentru ca zona de vest să se dezvolte mult mai mult din punct de vedere turistic.


„Avem resurse şi e păcat să nu profităm de ele. De exemplu, oraşul Pecica ar putea deveni o staţiune termală, de renume, în care să aducem cât mai mulţi turişti străini. Mai mult, e păcat ca arădenii să plece în Ungaria la bazinele termale dacă am putea să dezvoltăm la noi această latură”, a precizat Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi a turismului. În Pecica există un foraj de apă termală, aproape de zona centrală. Acesta a fost forat între anii 1982-1983, dar încă nu s-au găsit investitori care să vină cu bani.


Apă e, investitori nu sunt


„Spaţiul este foarte mare, de câteva hectare. Avem un proiect realizat de o firmă din Ungaria, iar în ultimii ani au fost câţiva investitori interesaţi, dar nimic concret”, a declarat Pavel Sinka, purtător de cuvânt la Primăria Pecica. Autorităţile spun că ştrandul cu apă termală ar costa undeva la 5 milioane de euro.


Se doreşte şi amenajarea unui bazin închis care să funcţioneze pe tot parcursul anului şi care să atragă turişti din tot judeţul Arad, dar şi din străinătate ori alte zone învecinate. „Un astfel de ştrand este prioritar pentru oraşul nostru pentru că nu avem nicio zonă de agrement de acest gen. Mulţi dintre noi mergem la ştrandurile din Ungaria. Pecicanii îşi doresc de multă vreme un ştrand. Sperăm să putem realiza acest vis”, a declarat Petru Antal, primarul oraşului Pecica. Un proiect similar este în curs de derulare la Sânnicolaul Mare, în timp ce oraşul Nădlac figurează şi el pe lista oraşelor cu potenţial în turismul balnear.

Sugestie
Pecica ar putea să devină un reper pe harta turistică a României

Ieftin şi curat, dar nu la noi

În orice perioadă a anului, ştrandul din localitatea ungurească Gyula este plin de turişti veniţi din vestul ţării. Românii care îşi doresc vacanţe ieftine, indiferent de temperatură şi de sezon, aleg apa termală a vecinilor de peste graniţă. Încă din luna mai s-a dat startul la invazia arădenilor pe ştrandurile din Ungaria. Orăşelul Gyula trăieşte foarte bine din turism. Doi din patru clienţi sunt de pe meleagurile noastre.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite