Sibiu şi Piteşti, mai tari la canalizare decât Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În municipiul Arad va exista canalizare sută la sută abia la începutul anului 2013. În curând vor începe lucrări pe mai multe străzi. Totodată vor demara şi lucrări de modernizare a reţelei de apă.

Aradul, Sibiul şi Piteştiul sunt trei mari oraşe din ţară care după Revoluţie s-au dezvoltat destul de mult. În ceea ce priveşte canalizarea, dacă facem o comparaţie între cele trei, Sibiul ocupă primul loc. În Sibiu, canalizarea a fost rezolvată din anul 2010, când s-a încheiat proiectul ISPA, de modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi al apei uzate în municipiul Sibiu. Valoarea proiectului a fost de peste 37.000.000 de euro.

„Stăm bine la capitolul canalizare. Mai este de introdus numai în cartierele noi care se construiesc. S-a realizat cu bani europeni, dar şi din fonduri proprii. Normal că vom mai face modernizări la magistrale, dar canalizare avem 100 la sută”, a spus Thomas Roth, purtător de cuvânt Apă-Canal Sibiu. În Sibiu, în momentul de faţă beneficiază de canalizare 205.000 locuitori. 

Şi la Piteşti se stă destul de bine, cei de la Apă-Canal spun că lucrările de canalizare sunt finalizate în proporţie de 97-98 la sută. „Canalizarea mai trebuie extinsă la cartierele mărginaşe. Proiectul privind introducerea canalizării trebuie finalizat până în anul 2015, dar vom termina în 2013. De serviciile noastre beneficiază 99 la sută din populaţia municipiului”, a spus Gelu Mujan, director Apă Canal Piteşti.

Lucrări pe sute de străzi    

În municipiul Arad, lucrările de canalizare pe unele străzi sunt în toi, iar pe altele vor începe în curând. Edilul şef a anunţat că peste 120 de străzi vor beneficia de lucrări de reabilitare a reţelei de canalizare menajeră, în timp ce pe 57 de străzi va fi modernizată reţeaua de apă. Totul se va face în cadrul Masterplanului de Apă-Canal care se derulează la nivelul judeţului.

Primarul a spus că au demarat procedurile de desemnare a constructorului şi că există premisele ca lucrările să înceapă în acest an. „După finalizarea lucrărilor, estimată pentru sfârşitul anului 2012, începutul anului 2013, toată suprafaţa municipiului Arad va beneficia de reţele de canalizare şi reţele de apă potabilă”, a spus Gheorghe Falcă.

Tehnologie modernă

Conform proiectului, pe un număr de 57 de străzi din municipiu, însumând 30 de kilometri, se va reabilita reţeaua de apă potabilă. În zonele unde conducta este mare, adică pe 22 de kilometri, se va interveni cu o tehnologie modernă, prin interior, fără să se mai facă săpături. Pe restul de 8 kilometri se va interveni după excavare.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite