Podul intens circulat care riscă să se prăbușească în râu. Pe aici trec zilnic 10.000 mașini

0
Publicat:

Un pod peste Crişul Alb, din judeţul Arad, de pe DN 79 Arad – Oradea, reprezintă un pericol fiind în stare avansată de degradare. Este vorba despre un pod foarte circulat, mai ales că pe aici trec zilnic peste 10.000 de mașini.

Podul are mai multe crăpături FOTO Facebook consilier Criș
Podul are mai multe crăpături FOTO Facebook consilier Criș

Pentru ca acesta să fie reparat o petiție a fost lansată în mediul online de către locuitorii orașului Chișineu-Criș (Arad). Aceștia atrag atenția asupra stării deplorabile a podului care trece peste Crișul Alb. Oamenii se tem că podul va ceda în orice moment, riscul unei tragedii fiind iminent.

Tocmai am inițiat această petiție: Cerem consolidarea podului peste Crișul Alb din orașul Chișineu Criș... Zeci de mii de persoane care parcurg drumul Arad – Oradea sunt puse în pericol zilnic. Dacă structura podului peste râul Crișul Alb cedează, poți fi tu cel care îl traversează chiar în acel moment. Alătură-te și tu campaniei de conștientizare a pericolului, iar împreună îi putem acorda o șansă de a fi adusă în discuție publică și mai ales de a fi atrasă atenția autorităților competente. Cred că schimbările apar atunci când oameni ca mine și ca tine își unesc eforturile și susțin acele lucruri în care cred cu tărie. Împreună putem ajunge la oameni care ne împărtășesc părerea și putem determina schimbarea pe care ne-o dorim”, se arată în postarea unui locuitor din Chișineu-Criș.

Podul se află la intrarea în oraşul Chişineu-Criş şi a fost construit acum aproximativ 50 de ani, iar în urmă cu un deceniu ar fi urmat să fie înlocuit de o construcţie nouă, dar care nu s-a mai realizat.

Petiția lansată de este Simona Stana a strâns în 12 ore peste 300 de semnături.

Reprezentanţii CNAIR spun că s-a efectuat o revizie periodică și că o comisie de specialişti în domeniu, din cadrul CNAIR SA, DRDP Timişoara şi SDN Arad au stabilit expertizarea în regim de urgenţă a acestuia.

Este un pod circulat FOTO Facebook consilier Criș
Este un pod circulat FOTO Facebook consilier Criș
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite