O treime din arădenii testaţi gratuit au diabet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii au fost testaţi în parcarea unui supermarket arădean FOTO Adevărul
Oamenii au fost testaţi în parcarea unui supermarket arădean FOTO Adevărul

O acţiune de testare medicală gratuită a scos la iveală faptul că un arădean din trei are diabet. Este vorba despre cei care şi-au testat gratuit glicemia cu ocazia „Zilei Mondiale a Diabetului”, în cadrul unei acţiuni organizate de membrele Clubului Lions 2007 Arad.

Acest lucru a ieşit la iveală după ce peste 1500 de arădeni s-au prezentat benevol la o acţiune de determinare a glicemiei care a avut loc în parcarea unui supermarket arădean.

„Cu această ocazie au fost determinate peste 1500 de glicemii, la persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 85 de ani, la o treime din aceste cazuri valoarea determinată a glicemiei situându-se peste limita normală”, a declarat dr. Rodica Rosca director medical în cadrul Centrului Medical Mediar.

Arădenii a căror glicemie a depăşit limita normală au fost consiliaţi de medicii şi asistentele de la Centrul Medical Mediar Arad şi Şcoala Postliceală Sanitara FEG şi au fost îndrumaţi către medicul de familie şi către Centrul de Diabetologie Arad pentru a fi luaţi în evidenţă şi pentru a li se acorda tratamentul adecvat.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite