Milionara Floare Cuc a fost trimisă în judecată pentru  evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patroana firmei de distribuţie Astral Impex din Arad a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru evaziune fiscală.

Potrivit Biroului de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în acelaşi dosar este cercetat şi Radu Ovidiu Berinde, administrator al SC T.R. SRL Oradea.

„În perioada 2008-2010, inculpata Cuc Floare, în calitate de administrator de fapt al SC N.T. S.R.L. şi administrator al SC A. IMPEX SRL, respectiv inculpatul Berinde Radu Ovidiu, în calitate de administrator al SC T.R. SRL Oradea, au înregistrat în evidenţa contabilă operaţiuni comerciale nereale şi au evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale”, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Mai exact, cei doi au introdus cele trei firme controlate de ei într-un circuit infracţional evazionist complex, prin care au fost simulate achiziţii de bunuri alimentare conţinând TVA, care au fost înregistrate contabil ca revândute ulterior unor societăţi comerciale aflate în insolvenţă, în regim de taxare inversă. Inculpaţii au compensat TVA colectat din alte operaţiuni comerciale reale cu TVA deductibil, diminuând astfel TVA de plată la bugetul de stat.    

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului de arădeanca Floare Cuc se ridică la aproape 5 milioane de lei, în timp ce Radu Ovidiu Berinde a produs un prejudiciu de peste 870.000 de lei.
Prin ordonanţa procurorului, în vederea recuperării prejudiciului, au fost sechestrate mai multe bunuri aflate în proprietatea respectivelor societăţi comerciale.

Fraţii Floare şi Ioan Cuc din Arad au apărut în Topul Forbes, compania Astral Impex deţinută de cei doi fiind mai mulţi ani la rând una dintre cele mai importante firme de distribuţie de bunuri de larg consum de pe piaţa românească, cu rulaje de peste 150 de milioane de euro anual.

În 2010 distribuitorul Astral Impex a încheiat colaborarea cu Philip Morris, care le-a adus în 2009 rulaje estimate în jurul a 50 de milioane de euro, adică circa o treime din cifra de afaceri. Ieşirea din sistemul de distribuţie al Philip Morris a venit la jumătate de an de la intrarea în insolvenţă a operatorului supermarket-urilor SPAR fraţii Cuc fiind proprietarii reţelei locale de supermarket-uri SPAR.
 

Vă mai recomandăm: Trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Chinezii de la Gentrade Pârscov, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite