Judecat pentru omor a treia oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Mîţu aşteaptă un nou proces. Foto: Anca Barbură
Gheorghe Mîţu aşteaptă un nou proces. Foto: Anca Barbură

Gheorghe Mîţu a fost condamnat, apoi achitat pentru uciderea concubinei sale. Acum, cazul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Deşi au trecut aproape şase ani de la ziua în care Maria Bizău, o femeie în vârstă de 34 de ani, din localitatea arădeană Şiria, a fost ucisă în bătaie sub privirile îngrozite ale fiului său, criminalul nu a fost tras la răspundere. Concubinul femeii, Gheorghe Mîţu, suspectul principal al procurorilor care au instrumentat cazul, reuşeşte să le scape printre degete de fiecare dată. Acum, când părea că dosarul va fi în cele din urmă finalizat, justiţia a decis altceva.


După îndelungi cercetări, în anul 2010, Gheorghe Mîţu a fost condamnat de Tribunalul Arad la 20 de închisoare pentru omor. Bărbatul a declarat apel, iar magistraţii Curţii de Apel Timişoara l-au pus în libertate, achitându-l. „Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a declarat recurs”, a declarat Dan Ursu, prim-procuror adjunct al Parchetului Arad. Contactat telefonic, Gheorghe Mîţu susţine că este culmea ce se întâmplă şi că „oricum, nimeni nu are ce să îmi facă”. „Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti a decis rejudecarea cazului. Pentru cea de-a treia oară. Nu s-a motivat încă decizia şi nu ştiu unde va fi trimis dosarul”, a explicat, pentru Adevrărul Vest, Gheorghe Mîţu.


„Nu ştiu de ce tot amână atâta verdictul. Oricum, nu au ce să îmi facă. Eu sunt nevinovat. Copilul, singurul martor, este cu mine, şi el a declarat că nu am fost autorul. Eu zic că totuşi adevăratul autor va fi prins în cele din urmă”, a declarat Gheorghe Mîţu. Singurul care putea să desluşască misterul crimei este fiul lui Gheorghe Mîţu şi al Mariei Bizău, Alin, pe atunci în vârstă de şapte ani.


Copilul, martor cheie


„...Trezită de zgomotul  produs de spargerea geamului, mama, care dormea, a venit pe hol pentru a vedea ce se întâmplă. Bărbatul care îl însoţea pe tatăl meu a imobilizat-o pe mama, prinzând-o în braţe, iar tata a început să o lovească cu o rangă de fier pe care o avea în mână. (...) Apoi tata a aruncat-o pe mama pe podeaua camerei unde mă găseam eu, iar cei doi bărbaţi, adică tatăl meu şi cel care îl însoţea, s-au dus să ia banii din dulapul mamei”. Aceasta este declaraţia şocantă a lui Alin, băieţelul acum în vârstă de 13 ani. Declaraţia a fost făcută în faţa anchetatorilor, imediat după omor. Ulterior, însă, băiatul şi-a schimbat versiunea şi,  rămas în grija tatălui, Alin Mîţu a susţinut că nu părintele lui ar fi autorul crimei.

Nu ştiu de ce tot amână atâta verdictul. Oricum, nu au ce să îmi facă. Eu sunt nevinovat.
Gheorghe Mîţu, inculpat

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite