Cele mai bune sărmăluţe dietetice. Reţeta reducerii la jumătate a numărului de calorii, cu un gust la fel de savuros
0
Sărmăluţele dietetice le pot înlocui cu succes pe cele făcute în mod tradiţional, iar aportul de calorii este mult mai mic. Nutriţionistul arădean Dan Merişca prezintă pentru adevarul.ro o reţetă de sărmăluţe dietetice făcute în foi de viţă de vie.
Nutriţionistul arădean Dan Merişca spune că pentru a prepara acest tip de sărmăluţe avem nevoie de ceapă verde, ardei gras, morcovi, orez brun, carne tocată, sare, piper, cimbru şi foi de viţă de vie.
“Acest tip de sărmăluţe sunt indicate în dietele care îşi propun menţinerea greutăţii corporale, nici într-un caz în situaţia în care dorim să slăbim. Sunt câţiva paşi care trebuie urmaţi pentru a reduce semnificativ numărul de calorii al unei porţii”, spune nutirţionistul arădean.
Acesta recomandă să folosim carne de pasăre, de vită sau carne slabă de porc, eventual amestecată cu carne de vită.
Folosirea cimbrului în compoziţie reduce considerabil colesterolul, iar slănina afumată sau baconul vor fi scoase din reţetă. De asemenea, când sărmăluţele sunt gata de servire nu vom folosi smântână.
“Începem cu legumene: trei legături de ceapă verde tocată se pun la călit într-o tigaie de teflon, cu foarte puţin ulei. Se adaugă ardeiul gras trocat, două bucăţi, şi un morcov tocat. Când acestea îşi schimbă culoarea se pune orezul brun (150-200 de grame). Punem condimentele: sare, piper şi obligatoriu cimbru. Acesta reduce considerabil colesterolul. Se lasă cinci minute la foc mediu şi se adaugă carnea-selectată cu atenţie, 500 de grame. Când se adaugă carnea, toată compoziţia se ia de pe foc pentru a-şi păstra carnea savoarea. Apoi se ambalează în foi de viţă. Când totul e gata se bagă în cuptor 100 de minute, la 100 de grade. Cuptorul nu trebuie să fie încins”, prezintă Dan Merişca, reţeta.
De asemenea, evitarea unor componente ale reţetei tradiţionale va avea efectul scontat.
“Acesta recomandă să nu adăugăm bacon sau slănină în oala în care fierbem sarmele. Conţinutul de calorii se reduce uneori sub jumătate într-o astfel de reţetă. De asemenea, nu vom folosi smântână la servirea sărmăluţelor. De preferat să se consume cu pâine neagră sau fără”, mai spune nutriţionistul arădean.
Vă mai recomandăm:
Reţete simple de deserturi delicioase care nu ne îngraşă. Cum preparam fructe glasate cu ciocolată
Reţete de îngheţată dietetică: desert rece cu suc de grepfrut, pepene galben sau ciocolată