Ce au găsit polițiștii în curtea unui bărbat din vestul țării. Pericolul era maxim FOTO

0
Publicat:

Un bărbat din Vestul țării este cercetat, deoarece depozita deșeuri peroculoase și azotat de amoniu. Totodată s-a găsit un animal sălbatic pe care îl ținea captiv.

Au fost găsite mai multe substanțe periculoase FOTO Poliția Română
Au fost găsite mai multe substanțe periculoase FOTO Poliția Română

Bărbatul are  65 de ani și este din localitatea Munar din județul Arad.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad anunță că la data de 18 aprilie 2024, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii criminaliști, luptători S.A.S. și comisari ai Gărzii de Mediu Arad, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară.

„Activitățile s-au desfășurat în localitatea Munar, la locuința unui bărbat de 54 de ani, care deținea 650 de litri de deșeuri periculoase, 420 de kilograme de deșeuri periculoase, ambalate, 2 kilograme de produs biocid, pentru combaterea rozătoarelor, 3.500 de kilograme de azotat de amoniu, precum și un animal splbatic, femelă din specia cerb, în captivitate. Toate substanțele, precum și animalul sălbatic au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor”, a declarat Claudia Iuga, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Dosar penal 

​În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și a preparatelor periculoase care au devenit deșeuri. 

Polițiștii anunță că aceste cercetări urmează a fi extinse și cu privire la infracțiunile de braconaj cinegetic și poluarea mediului, pentru stabilirea provenienței susbstanțelor și luarea măsurilor legale.

Alt caz tot la Arad

Amintim că în luna martie trei fermieri au fost amendați deoarece deţineau substanţe periculoase fără autorizaţie, fiind depuse şi sesizări penale.

Privind moartea în condiţii suspecte a unor animale sălbatice din speciile căprior - 38 bucăţi, iepuri - două bucăţi şi o vulpe, în perioada 6 - 25 martie 2024, comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Arad au efectuat, împreună cu agenţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, verificări la agenţi economici din UAT Secusigiu, agenţi economici care desfăşoară activitatea de cultivarea cerealelor, a plantelor leguminoase şi activităţi auxiliare pentru producţia vegetală”, spuneau reprezentanții Gărzii de Mediu Arad.

În urma verificărilor s-a constatat că trei agenţi economici nu deţineau acte de reglementare, depozitarea substanţelor periculoase era efectuată necorespunzător şi nu existau încheiate contracte cu operatorii autorizaţi în colectarea deşeurilor. Au fost aplicate sancţiuni conform reglementărilor legale şi au fost înaintate sesizări penale. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite