Bibliotecile din 14 localităţi arădene vor avea acces la internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accesul la internet este de bun augur în rândul tinerilor din mediul rural
Accesul la internet este de bun augur în rândul tinerilor din mediul rural

Municipalitatea a făcut demersuri pentru ca 14 biblioteci din tot atâtea localităţi din judeţ să aibă acces gratuit la internet. Bibliotecile vor fi dotate cu maxim patru calculatoare fiecare, acestea urmând să fie conectate la reţeaua Bibliotecii Judeţene „A.D. Xenopol”.

În cadrul programului Biblionet au fost selectate 14 biblioteci din 14 localităţi din judeţ, pentru înfiinţarea unei reţele de biblioteci cu calculatoare cu acces public.

„Este vorba despre Cermei, Curtici, Felnac, Hăşmaş, Macea, Nădlac, Păuliş, Pleşcuţa, Sântana, Secusigiu, Şimand, Şiria, Zerind şi Zimandul Nou. Aceste biblioteci vor fi dotate cu maxim patru calculatoare fiecare, pentru realizarea unui acces facil la internet” a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei Arad, Corina Drăghici.

Pentru a face parte din acest proiect au fost necesare câteva condiţii printre care asigurarea unui spaţiu adecvat sau întocmirea documentaţiei necesare.

Acest proiect vine să asigure accesul liber la internet, fapt ce va avea un aport important în deschiderea şi scoaterea din izolare a mediului rural, dar şi în instruirea adecvată a bibliotecarilor.

Dotarea cu calculatoare a bibliotecilor va începe în luna iulie.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite