Autorul crimelor de la Șagu, din 2020, arestat în Franţa şi adus în ţară. A omorât doi afgani și a rănit un al treilea

0
Publicat:

Un bărbat care era căutat după ce a ucis doi migranţi afgani pe un câmp din judeţul Arad, în decembrie 2020, şi a rănit un al treilea afgan, fiind deja condamnat la 22 de ani şi opt luni de închisoare pentru fapte, a fost arestat în Franţa şi a fost adus în România, fiind predat poliţiştilor din Arad.

FOTO: Daniel Dancea
FOTO: Daniel Dancea

Condamnatul a fost adus din Franţa de lucrători ai Inspectoratul General al Poliţiei Române şi a fost predat către o escortă din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, pe Aeroportul Internaţional Otopeni, depistarea lui realizându-se în urma cooperării poliţiştilor arădeni cu autorităţile franceze, transmite Agerpres.

Bărbatul este din Afganistan, are 27 de ani şi era deja condamnat în România la 22 de ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, tentativă de omor, trafic de migranţi şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat. După condamnare, Tribunalul Arad a emis un mandat european de arestare.

"Bărbatul, împreună cu alţi cetăţeni afgani, a pătruns ilegal în România, din Serbia, cu scopul de a ajunge în Occident şi a fost implicat în activităţi de racolare, îndrumare şi călăuzire a unor migranţi, în scopul facilitării pentru aceştia a trecerii frauduloase a frontierei cu Ungaria, în vederea obţinerii de foloase patrimoniale. În cadrul activităţilor de racolare, îndrumare şi călăuzire, cel în cauză a ucis doi afgani şi rănit grav un al treilea, faptă care a avut loc în decembrie 2020, pe un câmp situat în apropierea localităţii Şagu, lângă autostrada Arad-Timişoara. După săvârşirea faptei, acesta ar fi părăsit România, pe numele său fiind emis un mandat de urmărire internaţională", a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Afganul era arestat în Franţa încă din 21 martie 2023 în vederea executării mandatului european de arestare emis de Tribunalul Arad, fiind predat anchetatorilor români după finalizarea tuturor procedurilor.

Răfuială între migranți

Afganii decedaţi au fost descoperiţi în apropierea comunei Şagu, la 20 de kilometri de Arad, nu departe de Autostrada Vestului, în decembrie 2020.

O răfuială între migranţii care au trecut ilegal frontiera şi care, cel mai probabil, încercau să ajungă în Ungaria, a avut loc în judeţul Arad. Incidentul s-a petrecut aproape de comuna Şagu, lângă Autostrada Vestului. Doi cetăţeni din Afganistan au fost găsiţi morţi. Un al treilea afgan a ajuns la Spitalul Judeţean din Arad, în stare gravă, cu diferite plăgi prin înjunghiere.  

Un bărbat de origine afgană a ajuns la spitalul nostru cu plăgi multiple prin înjughiere. Acesta a fost operat de urgenţă de către medicii chirurgi de gardă, iar în momentul de faţă este conştient, în stare stabilă şi se află sub supraveghere medicală pe Secţia Chirurgie”, a declarat la acea vreme Simina Roz, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Arad.

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite