"Sănătatea" a invadat pieţele alexăndrene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de gospodine au venit în Piaţa Centrală din Alexandria pentru a cumpăra verdeţuri. Primele zile de primăvară au adus pe tarabe produse proaspete, de sezon. Preţurile se dovedesc a fi destul de piperate pentru buzunarele şi aşa secătuite ale teleormănenilor.

Legumicultorii autohtoni au început să scoată pe piaţă producţia proprie din curţile şi solariile proprii. În Piaţa Centrală au apărut deja salata verde, ridichi, ceapă şi usturoi ale căror preţuri sunt mai mici decât cele din hipermarketuri, aduse din import.

image

1 leu pentru o legătură de ceapă sau usturoi verde şi 3 lei pentru o salată. Spanacul este ceva mai scump, acesta vânzându-se cu 8 lei. Producătorii teleormăneni se tem că anul acesta nu vor reuşi să-şi amortizeze investiţia, mai ales că producţia actuala, timpurie, realizată în solar, va fi concurată de producţiile obţinute în mod natural, în cantităţi mai mari şi, evident, la costuri mai mici.

image

Medicii spun că aceste verdeţuri sunt o binecuvântare pentru sănătate, după fiecare iarnă. Spanacul, salata, şi varza sunt cele mai indicate legume pentru prevenire afecţiunilor respiratorii şi au un efect benefic asupra persoanelor care suferă de astm.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite