Numărul solicitărilor la Ambulanţă a crescut cu 30 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul intervenţiilor a crescut cu 30 la sută foto: Adevărul
Numărul intervenţiilor a crescut cu 30 la sută foto: Adevărul

Ziua sufocantă din punct de vedere meteorologic a provocat neplăceri teleormănenilor. Începând de ieri, judeţul Teleorman a intrat sub zodia caniculei, numărându-se printre judeţele pentru care s-a stabilit cod de căldură excesivă, care justifică denumirea populară a lui iulie, “cuptor”.

Deşi cetăţenii au fost avertizaţi cu privire la pericolele la care se supun în asemenea perioadă, mai ales bătrânii şi copiii, nu toţi s-au conformat acestor sfaturi, aşa că n-au fost puţine cazurile în care organismul unora a cedat şi a fost nevoie de intervenţia serviciilor de urgenţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ambulanţei Teleorman, Cristian Popescu numărul solicitărilor a crescut cu 30 la sută faţă de o zi obişnuită.

“Într-o zi normală de muncă se înregistrează aproximativ 150 de solicitări. În ultimele zile numărul solicitărilor a crescut cu aproximativ 30 la sută. Din fericire nu s-a înregistrat nici un caz de lipotimie sau al vreunei persoane căzută în stradă. Majoritatea solicitărilor vin din partea cardiacilor şi a bolnavilor cronici”, ne-a declarat Cristian Popescu.

De la începutul verii o singură persoană şi-a pierdut viaţa din cauza caniculei. Este vorba despre un bărbat de 67 de ani. Bărbatul se afla pe bicicletă şi din câte se pare acesta a suferit un infarct, a căzut de bicicletă şi s-a lovit la cap. Medicii l-au resuscitat timp de mai multe minute, dar fără rezultat.

Pe aceeaşi temă:

Teleormanul se topeşte. Cod Portocaliu de caniculă

Şoferii sunt sfătuiţi să nu conducă pe caniculă

Un singur cort anti-caniculă în Alexandria

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite