Nicolae Zavera este noul înscris la ”masa credală” din Consiliul Judeţean Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Zavera este noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Numirea, care nu a constituit nicio surpriză, a avut loc în plenul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Teleorman, desfăşurată astăzi.

Nicolae Zavera este noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Numirea, care nu a constituit nicio surpriză, a avut loc în plenul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Teleorman, desfăşurată astăzi.

Cel de-al doilea post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman este vacant de mai bine de un an, de când Adrian Gâdea a avansat, în urma alegerilor locale parţiale din 2013, pe postul de preşedinte lăsat vacant de Liviu Dragnea. 

Vreme de mai bine un an , Consiliul Judeţean Teleorman a funcţionat cu o schemă de conducere incompletă, pentru că PSD-ul, partidul căruia îi revenea postul, nu s-a grăbit să găsească un înlocuitor. În cele din urmă, ultima venire a şefului pesedinşilor teleormăneni, Liviu Dragnea, în judeţ, a grăbit şi lămuri lucrurile. ” În maxim două săptămâni vom avea un vicepreşedinte în persoana lui Nicolae Zavera” declara Liviu Dragnea în urmă cu două săptămâni. Organizaţia PSD Teleorman a pus în practică cele spuse de şeful de la Bucureşti şi numirea a ajuns astăzi, pe tapet, în plenul şedinţei de Consiliu Judeţean.

Ieşit din urna de vot la a doua mână

Şi chiar dacă toată lumea ştia cine urmează să ocupe funcţia, lucrurile s-au desfăşurat ”democratic”, cel puţin la nivel de aparenţe. Nicolae Zavera a fost propus în plenul şedinţei ca unic candidat pentru funcţie, iar consilierii judeţeni au votat. Pentru că s-au încurcat în faţa buletinelor de vot ”secrete” şi şi-au pus semnăturile în loc de Da sau NU, prima rundă de vot s-a amânat şi aleşii au mai votat o dată. Nicolae Zavera, a ieşit vicepreşedinte, la mâna a doua, cu 24 de voturi pentru, 2 voturi împotrivă şi 6 voturi nule.

La ”masa credală”

Proaspătul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman a rostit în faţa colegilor săi un discurs preţios, în care a amintit că este la al treilea mandat în Consiliul Judeţean şi că dispune de o vastă experienţă de viaţă şi profesională. Discursul noului numit din conducerea CJ Teleorman a stârnit zâmbete în rândul asistenţei pentru că Nicolae Zavera s-a cam încurcat în cuvinte , arătând-se mândru să se afle la ”masa credală” a Consiliului Judeţean. ”Pentru cei care, eventual, înca au semne de întrebare, în legătură cu cine sunt şi ce e cu mine pe aici, trebuie ştiut faptul că sunt la al treilea mandat de consilier judeţean. Această experienţă, dacă vreţi, de care îmi place să mă prevalez,  va constitui baza cu care eu vin la masa credală,  ceea ce eu numesc încrederea, pe de o parte a  celor care au crezut şi au luat decizia, în cele din urmă, de a mă desemna . În continuare, vis a vis sau în contul celor care tocmai mi-au dat votul astăzi oficializând propunerea venită din partea  formaţiunii politice pe care o reprezint. Aşadar, iată, eu vin la masa aceasta pe care eu o numesc credală…”

Nicolae Zavera este consilier judeţean, după cum el însuşi a declarat, de trei mandate. În toate cele trei mandate a fost reprezentantul PSD. A fost director al Serviciului de Exploataţii Piscicole Teleorman, până în 2009, serviciu falimentat sub conducerea sa. După plecarea de la conducerea Serviciului de Exploataţii Piscicole, Nicolae Zavera a fost director coordinator adjunct la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman. 

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite