FOTO Război total post-USL la Botoşani : Vicepreşedintele PSD al Consiliului Judeţean Botoşani demis ca la carte de PNL şi PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demiterea vicepreşedintelui PSD Paul Pavăl a fost pregătită încă de săptămâna trecută de şefii liberali ai Consiliului judeţean. Astăzi înlocuirea social-democratului a devenit oficială prin votul majorităţii consilierilor judeţeni. În locul lui Pavăl a fost ales consilierul PDL, Ioan Achiţei.  Membrii PSD de la Botoşani chiar şi după ruperea USL continuă să acuze PNL de ”înaltă trădare”.

După schimbarea liberalului Victor Chirilă din funcţia de vicepreşedinteal Consiliului Judeţean Iaşi, şefii PNL de la Botoşani au pregătit în replică ”debarcarea”, vicepreşedintelui PSD de la Botoşani, Ioan Pavăl.  Joi dimineaţă, în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Judeţean, de la vorbă s-a trecut şi la faptă. 

Introdus pe ordinea de zi, proiectul privind demiterea vicepreşedintelui Paul Pavăl a fost supusă spre vot consilierilor judeţeni. Voul a fost secret, în cabine, buletinele de vot fiind introduse în urne şi apoi numărate de o comisie special desemnată. 

Cu o majoritatea PNL-PDL  şi cu 21 de voturi pentru demitere şi 10 împotrivă, social-democratul Paul Pavăl a fost demis.  Decizia a fost aspru criticată de membrii PSD din Consiliul Judeţean. 

”Pe 10 iunie 2012, în niciun caz  electoratul nu si-a dorit ceea ce se intampla aici. Astăzi se oficializează ceea ce noi am observat de un an, alianţa PNL şi PDL. Această iniţiativă ignoră voinţa electoratului şi le spune că votul lor nu contează”, a precizat consilierul judeţean PSD Gheorghe Vâzdoagă. Dealtfel înlocuirea vicepreşedintelui  a fost o mişcare politică recunoscută chiar de şeful liberalilor botoşăneni, Florin Ţurcanu. 

O mişcare spune acesta pentru a-şi asigura majoritatea în Consiliul Judeţean şi mai ales pentru a contracarea anumite ”jocuri pe sub masă”, iniţiate în opinia lui Ţurcanu de membrii PSD. În locul lui Pavăl, noua majoritate PNL-PDL a numit pe democrat-liberalul Cristian Achiţei. 

Acesta a primit deja cheile la birou şi atribuţiile din partea preşedintelui de Consiliu Judeţean, Florin Ţurcanu.  ” Eram pregătit pentru treaba asta. Am experienţă în funcţia asta şi ştiu despre ce este vorba în Consiliul Judeţean. La ora actuală, sunt şi cel mai vechi consilier judeţean, cu activitate continuă în CJ din 2003 şi până acum”, a spus la investire Cristian Achiţei. Dealtfel Achiţei a mai fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean de două ori până în anul 2011.

citiţi şi:

Administraţie prin rotaţie la Consiliul Judeţean Neamţ. Şase vicepreşedinţi aleşi în mai puţin de un an

ALBA Ce prevede protocolul PDL – PPDD: 15 viceprimari şi vicepreşedinte la Consiliul Judeţean pentru Partidul Poporului

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite