Nereguli în grădiniţele din Teleorman Valoarea alimentelor primite de copii este mai mică decât valoarea plătită de părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva
Foto arhiva

La mai multe grădiniţe din Teleorman au fost descoperite nereguli, în urma unor controale efectuate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Inspectorii au descoperit că alimentele primite de copii la masă au o valoare mai mică decât banii plătiţi de părinţi. S-a constatat, de asemenea, că, la unele unităţi, nu se păstrează, aşa cum ar trebui, probe din fiecare preparat culinar servit la masă.

Autoritatea Nationala pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat o acţiune de control pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale din domeniul protectiei consumatorilor în gradiniţele cu program prelungit, particulare şi de stat.

S-au verificat 584 gradinite cu program prelungit. Inspectorii au constatat că 200 dintre unităţile controlate nu respectau în totalitate prevederile actelor normative în ceea ce priveste modul de asigurare a calităţii serviciilor prestate. Printre grădiniţele depistate cu nereguli se numără şi unităţi preşcolare din Teleorman.

În judeţ au fost verificate prin sondaj mai multe unităţi preşcolare cu program prelungit. În urma controlării modului de încadrare al valorii alimentelor servite zilnic în sumele alocate pentru hrana zilnică a copiilor, s-a constatat ca nu erau respectate aceste sume: 4,5 lei in loc de 5,5 lei si 3,34 lei in loc de 5 lei.

La unele unităţi s-a descoperit că nu erau întocmite fişele zilnice de alimente şi că nu se păstrează, aşa cum ar trebui, probă din fiecare aliment servit. Inspectorii OPC le-au dat termene grădiniţelor pentru remedierea problemelor, iar în unele cazuri au fost aplicate sancţiuni.

La nivel national, peste 110 gradinite au fost amendate, valoarea sancţiunilor depăşind 380 000 lei.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite