FOTO VIDEO Nori toxici au acoperit municipiul Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au avut nevoie de 2 ore pentru a lichida incendiul foto: Claudiu Dumitrache
Pompierii au avut nevoie de 2 ore pentru a lichida incendiul foto: Claudiu Dumitrache

De câteva zile, groapa de gunoi a Alexandriei arde mocnit, iar fumul gros coboară peste oraş cu un miros greu de suportat. Alexăndrenii sunt obligaţi să îşi închidă ferestrele din cauza mirosului. Municipalitatea spune că incendiul ar fi provocat de căutătorii de fier vechi, care, în urma arderilor, ar putea strânge mai uşor fierul vechi, dar localnicii spun că angajaţii firmei de salubritate dau foc gunoiului.

Alexăndrenii sunt disperaţi din cauza aerului devenit irespirabil după ce la groapa de gunoi a municipiului a izbucnit un incendiu. Oamenii sunt nevoiţi să stea în locuinţele lor cu geamurile şi uşile închise pentru a nu inhala fumul irespirabil care pluteşte în atmosferă.

În ultimele 24 de ore, la groapa de gunoi din Alexandria au izbucnit două incendii. Pompierii teleormăneni au avut nevoie de mai multe ore pentru a lichida incendiul.

Municipalitatea alexăndreană îşi rece scuze pentru disconfortul produs locuitorilor, dar spune că incendiile sunt provocate de căutătorii de fier vechi din zonă.

Judeţul Teleorman are un depozit ecologic de deşeuri la doar câţiva kilometri de Alexandria. Pentru amenajarea acestuia s-au cheltuit 21 milioane de euro. Cu toate acestea, gunoiul din reşedinţa judeţului este aruncat tot în vechea groapă de gunoi, închisă în urmă cu 5 ani pentru că nu mai corespunde din punct de vedere al normelor europene.

Serviciul public de salubrizare din Alexandria a fost amendat de comisarii Gărzii de Mediu Teleorman în nenumărate rânduri pentru faptul că depozitează gunoiul la fosta groapă. Ultima sancţiune a fost de 50.000 lei.

Alexăndrenii plătesc, de la 1 aprilie, un preţ majorat cu 50 la sută la gunoi, pe motiv că deşeurile sunt transportate acum la depozitul ecologic de la Mavrodin, iar serviciul public de salubritate are cheltuieli mai mari.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite