Nouă facilitate la achiziția online a biletelor de tren: Cum îți poți alege vagonul și locul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Călători a pregătit o nouă facilitate la achiziția online a biletelor de tren, pasagerii putând să-și aleagă locul și vagonul în care vor călători, potrivit clubferoviar.ro.

Călători pe peron în Gara de Nord din București
CFR Călători a pregătit o nouă facilitate la achiziția online a biletelor de tren Foto Shutterstock

La cumpărarea online a biletelor de tren de la CFR Călători, pasagerii au acum opțiunea de a-și alege locul în vagonul cu care vor călători, disponibilă cu cel puțin 24 de ore înainte de plecarea trenului, scrie publicația. O facilitate extrem de utilă, mai ales pentru cei care vor să lucreze pe laptop în timpul călătoriei cu trenul, pe planul vagonului fiind evidențiate măsuțele dintre scaune.

Facilitatea este cu atât mai importantă cu cât până acum pasagerii puteau să-și aleagă locul doar la vagon de dormit sau cușetă.

Cum se procedează

„De acum, selectarea locului și vagonului este disponibilă cu minim 24 ore înainte de plecare, la locurile pe scaun. În plus, puteți cumpăra bilete online pe orice rută, oricând până la plecarea trenului. Ne găsiți și în Google Play sau Apple AppStore sau Huawei AppGallery”, se menționează pe site-ul https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries

Concret, descărcați pe telefon aplicația CFR Călători bilete obline cu ajutorul căreia puteți planifica următoarea călătorie cu trenul și puteți cumpăra biletele online.

După ce este instalată, selectați limba română și vă apare o fereastră în care puteți selecta stația de plecare până la destinația dorită, în data la care doriți să efectuați călătoria. Opțiunile sunt oferite atât pentru trafic intern, cât și pentru traficul internațional. După ce ați selectrat trenul și clasa I sau II, va apare o altă fereastră cu „locurile disponibile” atât pentru clasa I, cât și pentru clasa a II-a. Opțiunea de achiziție este atât pentru „dus”, cât și pentru „dus-întors”. Selectați „loc pe scaun” în noua fereastră care vă apare pe ecran, apoi pentru câte persoane vreți să cumpărați biletul și dacă din acestea fac parte câți adulți, câți copii, dacă este vreunul elev sau student, dar și dacă aveți un câine cu dvs și dacă aveți biciclete.

În noua fereastră care apare vi se amintește ce număr are trenul și puteți selecta locurile în vagon.

image

Apăsați butonul „Continuați” și va apărea o nouă fereastră cu numărul de pasageri, numărul trenului, ora de la care pleacă din stație și când ajunge, clasa cu care călătoriți, numărul vagonului, numărul locurilor pe care le-ați selectat și prețul pe care trebuie să îl plătiți.

image

Apăsați butonul „continuă” și vi se cere să scrieți adresa de mail pentru validarea contului (dacă nu aveți cont, sunteți ajutați în fereastra următoare să vi-l faceți) și apoi plătiți.

image

De la începutul lunii octombrie 2022 se pot cumpăra bilete online la operatorul feroviar de stat până la momentul plecării trenului, și nu cu doar șase ore înainte, ca până atunci.

De acum, poți să îți schimbi rapid planurile de călătorie. CFR Călători îți dă posibilitatea să achiziționezi biletul online, până în momentul plecării trenului. Compania a extins din această lună sistemul de vânzare online până înainte de plecarea trenului, pentru o serie de trenuri, lista acestora cuprinzând în prezent aproximativ 440 de trenuri. Astfel, din totalul trenurilor pe care CFR Călători le pune zilnic în circulație, cumpărarea biletelor online până la ora plecării trenului se face pentru 75% din trenurile InterRegio, pentru 65% din trenurile Regio Expres și pentru 32% din trenurile Regio”, anunța la vremea respectivă CFR Călători.

Biletele de tren au fost scumpite în vara anului trecut de către CFR Călători. Astfel, de la 1 iulie, o călătorie pe ruta Bucureşti - Constanţa, la clasa a 2-a, costă 67 de lei cu IR, de la 55,7 lei, iar până la Braşov costă 54 de lei, de la 44,7 lei.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite