VIDEO Bugetul pe anul 2013, aprobat de Consiliul Judeţean Alba. Care sunt priorităţile administraţiei judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul judeţean a aprobat, luni, 25 februarie, bugetul general al judeţului Alba. Suma totală a bugetului se ridică la aproximativ 308 milioane lei, respectiv circa 70 milioane de euro.

Bugetul general al judeţului Alba pe anul 2013 (fără venituri proprii ale instituţiilor ) este de 295 milioane de lei, în timp ce bugetul propriu al judeţului Alba pe anul 2013 va fi în sumă de 198 milioane lei. Bugetul propriu al Consiliului Judeţean la secţiunea funcţionare a fost stabilit la 157 milioane de lei iar la secţiunea dezvoltare, suma de 40 milioane de lei.


Din suma totală de 308 milioane lei, peste 185 de milioane lei vor fi alocaţi în acest an pentru investiţii. Atsfel 30 de milioane de lei sunt destinate modernizării drumurilor judeţene. Cele mai importante proiecte pentru care s-au alocat bani în acest an sunt cele de la Galda – Poiana Gălzii, 17 kilometri de drum, Teleac, 2 kilometri, precum şi interiorul localităţilor Roşia de Secaş, Spring, Ohaba şi sistemul microregional din Vingard, Şpring, Cunţa, Draşov, Doştad şi Câlnic şi Răhău.

Alţi 7 milioane de lei vor fi direcţionaţi pentru investiţii în sistemul de sănătate. “La sanatate avem reparaţii capitale la secţia de psihiatrie. După ce Direcţia Copilului se va muta în noul sediul de la Proiectări, aici vom moderniza şi vom crea condiţiile să se mute secţia de psihiatrie, care acum este sus în Cetate, lângă Catedrala Reîntregirii. De asemenea, pentru reparaţii şi extindere la UPU Alba, un  proiect la care lucrăm de mai mult timp, reparaţie capitală la secţia de boli infecţioase din centrul municipiului, unde am demarat lucrări de anul trecut. Avem pregătită reparaţie capitală la Spitalul Judeţean Alba. Intenţia noastră este să mutăm Ambulatoriul la spital înapoi, pentru că mult mai eficientă este activitatea medicilor în modul acesta. Vom demara reparaţii la seţia de Chirurgie Generală. Acestea sunt câteva dintre investiţiile pe care le avem introduse la bugetul din acest an”, a explicat Ion Dumitrel.

Alte proiecte ce urmează să fie finanţate în acest an, aduse în discuţie de preşedintele CJ Alba, vizează realocarea unor instituţii publice din Alba Iulia.

“Vrem să eliberăm Centrul Militar şi să îl mutăm unde este acum Şcoala Populară de Arte şi avem deja finanţările pregătite. Şcoala Populară de Arte se va muta unde există acum Comisia pentru Persoane cu Handicap, pe strada Bucureşti, iar Comisia se va muta la Proiectări, împreună cu Direcţia de Protecţia Copilului. Pregătim aceste spaţii şi mutări pentru că şi noi, CJ Alba, va trebui să părăsim spaţiile pe care le ocupăm acum de la Curtea de Apel ca această instituţie regională să se dezvolte. Noi ne-am dori ca aceste demersuri să se realizeze până la sfârşitul anului acesta, dar în ceea ce priveşte mutarea noastră şi eliberarea e greu să spunem dacă vom reuşi”, a mai spus Ion Dumitrel.
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite