PDL: candideaz─â cine vrea, Blaga num─âr─â voturile

0
0
Vasile Blaga ┼či Elena Udrea
Vasile Blaga ┼či Elena Udrea se lupt─â pe toate fronturile pentru ┼čefia PDL FOTO Adev─ârul

Pre┼čedintele PDL Vasile Blaga ┼či-a luat noi m─âsuri de siguran┼ú─â pentru a fi reales ├«n fruntea partidului. Consiliul Na┼úional de Coordonare al PDL a decis, s├ómb─ât─â, ├«nfiin┼úarea comisiei de preg─âtire a alegerilor pentru ┼čefia partidului.

Secretarul general, Gheorghe Flutur, unul dintre ÔÇ×locotenen┼úiiÔÇť lui Vasile Blaga, a propus nou─â membri pentru acest for, iar propunerea a fost adoptat─â. Cei nou─â PDL-i┼čti au fost ale┼či ÔÇ×pe spr├óncean─âÔÇť, to┼úi fiind sus┼úin─âtorii lui Vasile Blaga. Sulfina Barbu, Alin Popoviciu, Alin Ti┼če, Traian Iga┼č, Ion B─âlan, Mircea Toader, Costic─â Canacheu, Marian Zlotea ┼či Bogdan Cantaragiu vor num─âra voturile delega┼úilor la Conven┼úia partidului, care va avea loc ├«n 23 martie, la┬áRomexpo.

ÔÇ×Comisia a fost propus─â de sus┼úin─âtorii lui Vasile Blaga ┼či e format─â din sus┼úin─âtorii domnului Blaga ├«n totalitateÔÇť, a acuzat Elena Udrea, rivalul lui Vasile Blaga la conducerea PDL.

O alt─â voce care a criticat comisia de num─ârare a voturilor a fost primarul din Piatra Neam┼ú, Gheorghe ┼×tefan, zis Pinalti. ÔÇ×De ce aceast─â ├«nver┼čunare s─â fie cei nou─â ┼či s─â nu fie al┼úi nou─â propu┼či de organiza┼úiile performante, pe care ├«nc─â nu-i ┼čtim? Avem o suspiciune, dar dac─â asta vre┼úi, face┼úi-v─â mendreleÔÇť, a spus Gheorghe ┼×tefan.

CONVENŢIE DUPĂ VOINŢA LUI BLAGA

La ├«ntrunirea de s├ómb─ât─â, Vasile Blaga a sus┼úinut, cu ├«nver┼čunare, ca la Conven┼úia Na┼úional─â s─â voteze c├ót mai pu┼úini delega┼úi. Astfel, Blaga va putea controla mai u┼čor votul filialelor din teritoriu. Cu o list─â mai scurt─â de sus┼úin─âtori dec├ót contracandidatul s─âu, Elena Udrea a ├«ncercat s─â impun─â ├«n conducerea partidului o formul─â de alegeri la care s─â participe zece mii de oameni.

La finalul a cinci ore de discu┼úii, ├«n care Theodor Stolojan, Cezar Preda ┼či Mircea Hava au criticat tab─âra Udrea, democrat-liberalii au decis ca la Conven┼úia din 23 martie s─â participe 5.000 de delega┼úi. Astfel, Blaga a mai c├ó┼čtigat o rund─â din meciul cu Elena Udrea. Decizia a fost luat─â cu 51 de voturi ÔÇ×pentruÔÇť, 7 voturi ÔÇ×├«mpotriv─âÔÇť ┼či 2 ab┼úineri.

ÔÇ×S─â fim logici, g├óndi┼úi-v─â ce ├«nseamn─â alegeri ├«n dou─â tururi cu 10.000 de delega┼úi. Conven┼úiile se organizau, de obicei, cu 1.000 de delega┼úi, am s─ârit deja la 5.000ÔÇť, a spus Blaga.

MACOVEI, AL TREILEA CANDIDAT

Eurodeputatul PDL Monica Macovei a intrat, oficial, ├«n cursa pentru ┼čefia partidului. Macovei, sus┼úinut─â de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi ┼či de Adrian Papahagi, ┼či-a anun┼úat┬á mo┼úiunea numit─â ÔÇ×Reformi┼čtiiÔÇť.┬áÔÇ×Vrem un PDL reformat. Vrem s─â fim un exemplu pentru clasa politic─â din Rom├ónia. Vrem s─â fim credibili, nu s─â rostim lozinci. Vrem ├«n partid standarde etice care s─â se aplice tot timpul, nu numai ├«nainte de alegeri. Vrem s─â facem o opozi┼úie credibil─â, nu una constructiv─â ┼či tov─âr─â┼čeasc─âÔÇť, a spus Monica┬áMacovei.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite