UPDATE FOTO Fostul jurnalist Florin Roman este noul preşedinte al PNL Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Roman a fost ales la conducerea PNL Alba Iulia
Florin Roman a fost ales la conducerea PNL Alba Iulia

PNL Alba Iulia îşi alege sâmbătă un nou preşedinte care să conducă organizaţia în următorii patru ani. S-au înscris în competiţie trei candidaţi, fiecare reprezentând o grupare mai mult sau mai puţin importantă din partid. Candidaţii sunt Florin Roman, Călin Potor şi Adrian Simion.

UPDATE 2: Aşa cum era de aşteptat Florin Roman a fost ales preşedinte la PNL Alba Iulia din primul tur. Vicepreşedintele CJ Alba a fost ales din primul tur cu 211 voturi de către membrii organizaţiei locale. Pe locul doi s-a aflat Adrian Simion cu 52 de voturi, iar deputatul Călin Potor a fost votat de 37 de delegaţi.

UPDATE 1: La eveniment participă circa 300 de membri PNL din Alba Iulia. Declaraţiile candidaţilor: 

Florin Roman: “În mandatul meu e nevoie de multă muncă în stradă pentru că politica se face 

între oameni. Guvernarea USL este pentru oameni şi nu pentru negocierile de funcţii. Trebuie să ne facem treaba, să ne alegem prietenii cu cap pentru a face alianţe inteligente dar totodată trebuie să rămânem aspri”. Roman avut şi un mesaj pentru primarul PDL, Mircea Hava: “Mircea nici nu şti cât de mic începi să fi!”, având în vedere anunţata candidatură a liberalului, fost jurnalist, la primărie.

Adrian Simion: “M-am înscris în această competiţie cât se poate de hotărât, iar, după experienţa acumulată de-a lungul celor 10 ani de membru PNL, consider că lipsa competiţiei adevărate din interiorul partidului va duce, treptat, la importante prejudicii democraţiei în cadrul partidului. Pentru un partid liberal e absolut necesar ca sistemul competiţiei reale în partid să fie un fapt efectiv”.

Călin Potor: “Sunt un bun prieten, o persoană care uneşte nu dezbină şi care promovează tinerii. Eu sunt în familia PNL, în casa PNL, şi nu o abandonez. Trebuie să facem echipă, indiferent dacă voi fi ales preşedinte sau nu.

În competiţia internă nu s-a mai înscris preşedintele organizaţiei din ultimii opt ani, Gabriel Pleşa. Florin Roman este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi exponent al grupării liderului judeţean Teodor Atanasiu, majoritară în partid.

calin potor

Deputatul Călin Potor este fost candidat PNL la postul de primar în Alba Iulia şi surprinzător câştigător al alegerilor pentru Camera Deputaţilor în reşedinţa judeţului. Potor (foto dreapta) este fost membru de frunte al PDL Alba. Adrian Simion este unul dintre exponenţii generaţiei tinere din PNL, susţinut de deputatul Dan Simedru. 

Cotat cu şanse minime, Potor a intrat în competiţie pentru a-şi menţine şansele unei candidaturi la Primăria Alba Iulia şi la Camera Deputaţilor în 2016. De asemenea, prin candidatura lui Adrian Simion (foto jos), deputatul Dan Simedru încearcă să adune susţinători pentru alegerile la nivel judeţean din luna iunie. Simedru este un posibil contracandidat al senatorului Teodor Atanasiu pentru funcţia de preşedinte al

adrian simion

PNL Alba.

Cele mai mari şanse de a câştiga alegerile de sâmbătă le are Florin Roman. Acesta va anunţa şi obiectivul său în 2016: obţinerea funcţiei de primar în Alba Iulia, printr-o candidatură împotriva primarului PDL, Mircea Hava.

Scrutinul intern din PNL Alba Iulia este şi un test pentru tandemul Atanasiu – Roman în demersul acestora de a-şi menţine dominaţia asupra partidului.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite