Un tânăr a jefuit o sală de jocuri ruşinat că îl vor certa părinţii după ce a pierdut banii la „păcănele“. Ce pedeapsă a primit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul a pierdut la păcănele banii primiţi de la părinţi
Tânărul a pierdut la păcănele banii primiţi de la părinţi

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Alba Iulia, care a sustras prin forţă o sumă de bani dintr-o sală de jocuri a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare.

T. Daniel urma să plece în Germania pentru a se angaja, dar, pentru că a pierdut toţi banii la jocuri de noroc, i-a fost ruşine să spună părinţilor, astfel că s-a hotărât să jefuiască o sală de jocuri pe care o frecventa des. În dimineaţa zilei de 15 septembrie 2018, în jurul orelor 04.30, îmbrăcat într-un hanorac având o glugă trasă pe cap şi având asupra sa un cuţit, a pătruns în local şi i-a solicitat casierei încasările obţinute. Femeia i-a spus că nu are bani proveniţi din încasări, dar bărbatul i-a solicitat să deschidă sertarul unde ţinea banii şi a luat suma de 9.094 lei.

Ulterior, agresorul i-a luat operatoarei telefonul mobil personal, care se afla pe tejgheaua barului, după care i-a solicitat să îl închidă si ulterior, cu o lovitură de cuţit, a distrus ecranul telefonului mobil. I-a restituit femeii câteva bancnote dintre cele sustrase (suma de aproximativ 1.500 lei) pentru a-şi cumpăra alt telefon mobil, solicitându-i totodată să nu anunţe pe nimeni timp de aproximativ 15 minute, în caz contrar o va avea şi pe ea în vizor.

Fapta a fost înregistrată integral de sistemul de supraveghere video instalat în sala de jocuri mecanice. Folosindu-se de semnalmentele autorului şi cu ajutorul unor martori, dar şi a unor măsuri de supreveghere tehnică, s-a stabilit cu exactitate identitatea acestuia. În cursul urmăririi penale au fost interceptaţi pentru o perioadă de 30 de zile atât inculpatul cât şi fratele acestuia, având în vedere că mama acestora le-a spus poliţiştilor că ţine legătura cu fiul său, pe numărul de telefon al fratelui acestuia. În final, tânărul a recunoscut comiterea faptei, menţionând că a recurs la acest gest deoarece urma să plece în Germania şi a cheltuit toţi banii la o sală de jocuri de noroc şi i-a fost ruşine să le spună acest lucru părinţilor. Pentru a nu fi inclus în cercul suspecţilor i-a dat de înţeles persoanei vătămate (operatoarea de la sala de jocuri) că autorul este o persoană căreia patronul i-a făcut rău în trecut, lucru care a fost consemnat în declaraţia femeii. În final, autorul real al infracţiunii a fost dovedit pe baza probelor existente. T. Daniel a precizat că s-a întors în ţară şi a decis să colaboreze cu organele de urmărire penală şi a menţionat că doreşte să achite suma reprezentând prejudiciul cauzat.

”(…) Se reţine că inculpatul nu a mai comis fapte de natură penală figurând în cazierul judiciar fără antecedente. Aceste împrejurări denotă că fapta pe care a săvârşit-o inculpatul are un caracter izolat în viaţa acestuia. Totodată, sunt avute în vedere vârsta tânără a inculpatului, gradul de şcolarizare precum şi faptul că de la data săvârşirii faptei a fost angajat şi a muncit, aspect care denotă eforturile acestuia de a-şi asigura veniturile necesare . În plus este reţinută conduita procesuală pozitivă a inculpatului , acesta recunoscând, comiterea faptei şi achitând prejudiciul pe care l-a produs atât  societăţii cât şi casierei angajate căreia i-a distrus telefonul mobil”, astfel a motivate magistratul decizia privind stabilirea pedepsei cu suspendare.

Pe perioada termenului de încercare de trei ani, tânărul trebuie să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare  socială şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Citiţi şi:

Şpagă cu bani între documente la Casa de Pensii Alba. Pensionar trimis în judecată pentru dare de mită

 

Epidemia de poliomielită din urmă cu 100 de ani care a speriat lumea. Când a fost semnalat ultimul caz în România

 

Violenţă în familie urmată de moartea victimei. Judecătorul, convins de „provocarea“ şi „starea de puternică tulburare“ a agresorului

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite