Trei incendii de pădure în ultimele trei zile în Parcul Natural Apuseni FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultimul incendiu ar fi fost provocat inteţionat sau accidental Foto: Parcul Natural Apuseni
Ultimul incendiu ar fi fost provocat inteţionat sau accidental Foto: Parcul Natural Apuseni

Trei incendii de pădure au avut loc în ultimele trei zile pe suprafaţa Parcului Natural Apuseni. Focul a fost stins după ore înregi de luptă cu flăcările.

Rangerii din cadrul Parcului Natural Apuseni, cu sprijinul pompierilor din Detaşamentul Huedin şi angajaţii Ocolului Silvic Beliş au reuşit joi seara, după multe ore de luptă cu flăcările, să lichideze ultimul incendiu de pădure. 

Intervenţia a avut un grad ridicat de dificultate din cauza terenului foarte greu accesibil, însă intervenţia promptă şi eforturile celor care au contribuit la stingerea incendiului au reuşit să prevină provocarea unui dezastru de scară mare.

În ceea ce priveşte cauzele izbucnirii acestui incendiu, ancheta este încă în desfăşurare, însă există suspiciuni rezonabile că acesta ar fi fost provocat, intenţionat sau accidental, de mâna omului. 

incendiu apuseni

Foto: Parcul Natural Apuseni

„Acesta a fost al treilea incendiu din ultimele trei zile pe suprafaţa Parcului Natural Apuseni. În contextul temperaturilor deosebit de ridicate din această perioadă, a lipsei precipitaţiilor şi a secetei exteme, MMAP face apel la întreaga populaţie de a evita, sub orice formă, aprinderea focului în interiorul sau în apropierea fondului forestier”, transmit reprezentanţii Parcului Natural Apuseni.

incendiu apuseni

Foto: Parcul Natural Apuseni

Vă recomandăm să mai citiţi:

Povestea emoţionantă a unui copil de 10 ani care şi-a hrănit cinci zile cu cartofi patru fraţi mai mici abandonaţi de mamă

Operaţiunea „Turturica”, la final. Primăria Alba Iulia demolează un bloc locuit de romi pentru o parcare

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite