Revelionul românesc al muncitorilor din Sri Lanka. Cum au sărbătorit sute de cetățeni asiatici la Alba Iulia VIDEO

0
Publicat:

Sute de cetățeni din Sri Lanka, care lucrează în Alba sau în alte zone din România, au sărbătorit Revelionul 2024 într-un club din Alba Iulia. Străinii, care muncesc din greu pentru o pâine, departe de casă, s-au distrat de minune, uitând câteva ore de dorul de casă.

Cetățenii asiatici s-au distrat în clubul din Alba Iulia FOTO alba24.ro
Cetățenii asiatici s-au distrat în clubul din Alba Iulia FOTO alba24.ro

Petrecerea din noaptea dintre ani a fost organizată de reprezentanții comunității din țară, care a devenit semnificativă având în vedere zecile de mii de cetățeni din țara asiatică care lucrează în România.

Au fost prezenți cetățeni srilankezi care lucrează în România, dar și prieteni ai acestora, români. A fost prilej pentru aceștia să se întâlnească și să se bucure de muzică și mâncare tradițională din țara lor

Atmosfera a fost întreținută de RO-94 Band și DJ Desh. Mâncarea a fost de tipul „street food”. Băutura a fost asigurată de către barul clubului.

Petrecerea a fost la Club Stage din Alba Iulia, unul dintre cele mai mari din oraș. Reprezentanții comunității spun că vor mai organiza astfel de evenimente și în alte orașe din țară.

„Este foarte frumos, chiar mă distrez foarte tare. În limba română am învățat să spun: <Ce faci?>, <Bună ziua>, <Noapte bună>. Îmi place în România“, a spus un srilankez.

Printre preparatele consumate de aceștia de Revelion s-a numărat și Kottu, un fel de mâncare de stradă, reprezentând un amestec de carne, legume și condimente.

În luna aprilie 2023, srilankezii din România au organizat o altă petrecere la Alba Iulia pentru a celebra Noul An Srilankez. Evenimentul a avut loc în ziua de 14 aprilie, data la care sinhalezii și tamilii, cele două etnii majoritare în Sri Lanka, sărbătoresc noul an. Este vorba despre un calendar solar folosit de către aceștia.

În Alba își desfășoară activitatea câteva firme de construcții mari care au angajat muncitori din Asia. Astfel, aproape 3.500 de avize de angajare în muncă au fost emise de poliţiştii de imigrări în primele zece luni ale anului 2023, printre cei care au venit aici pentru a lucra aflându-se un număr însemnat de străini din Nepal, Sri Lanka şi India.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite