Recidivistul din Alba Iulia care a atacat cu brutalitate o tânără, condamnat pentru tentativă de viol asupra unei taximetriste. A fost eliberat în 15 septembrie 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul din Alba Iulia surprins de o cameră de luat vederi în timp ce lovea cu bestialitate o tânără de 20 de ani într-o scară de bloc este un individ deosebit de periculos. În trecut a fost condamnat, în total, la peste 11 ani de închisoare.

Drăgoi Nicolae Tiberiu (33 ani) are la activ două condamnări: una de 7 ani şi 2 luni de închisoare în Grecia, aplicată în 2012 şi una de 4 ani şi 1 lună de închisoare, aplicată în 2015 în România, la instanţele din Alba Iulia. În 2017, Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a admis o contestaţia la executare formulată de acesta şi a dispus scăderea perioadei cât a fost arestta în Grecia din pedeapsa aplicată şi recunoscută în România. Bărbatul a fost eliberat din penitenciar în 15 septembrie 2018, acesta beneficiind de prevederile legii privind recursul compensatoriu. 

Pentru faptele din ţară, Drăgoi Nicolae Tiberiu a fost condamnat pentru infracţiunile de tentativă de viol, furt calificat şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Faptele au avut loc în februarie 2012, iar victima acestuia a fost o femeie, şofer de taxi. 

Povestea infracţiunilor pentru care a fost condamnat în România: 

În data de 25.02.2012, în jurul orelor 21,30, pe timp de noapte, într-un loc public, prin constrângere fizică şi psihică exercitată asupra persoanei  vătămate R. F. A., a încercat să întreţină cu aceasta raporturi sexuale neconsimţite, rezolutia sa nefiind dusă până la capăt datorită unor împrejurări independente de voinţa sa, în aceste împrejurări şi profitând de starea fizică şi psihică în care se afla partea vătămată a luat hotărârea de a-şi însuşi autovehiculul, cerându-i iniţial victimei să urce pe scaunul din dreapta apoi să coboare din maşină, caracterul implicit ameninţător al faptelor sale fiind de natură să înfrângă rezistenţa victimei raportat la modul sau violent de acţiune, deposedând-o astfel de autoturismul taxi, abandonând-o în locul respectiv, conducând autoturismul pe drumurile publice din Cugir fără a deţine permis de conducere, prin acesta asigurându-şi şi scăparea.

În seara zilei respective, agresorul s-a deplasat în staţia de taxi Ampoi I din Alba Iulia solicitându-i unui taximetrist să îl ducă la Cugir, care însă a refuzat. Ulterior a convenit cu persoana vătămată sa-l ducă până în oraşul Cugir în schimbul sumei de 70 de lei Pe drum, inculpatul a rugat-o pe să-i împrumute  telefonul pentru a folosi  o cartelă, precizând că doreşte să contacteze  pe o prietenă de-a lui din Cugir pentru a se întâlni cu acesta. Inculpatul a contactat-o iniţial pe sora sa, apoi a sunat pe altcineva.

Inculpatul i-a indicat victimei să urmeze un anumit traseu prin Cugir, ajungând pe o stradă de la marginea oraşului, deplasându-se  pe acesta până  la locul unde se termina asfaltul. Victima i-a comunicat inculpatului că maşina începea să dea semne de împotmolire şi nu mai poate înainta, fiind nevoită să se întoarcă, motiv pentru care a oprit autovehiculul. În momentul în care partea vătămată a început efectuarea unei manevre de întoarcere, inculpatul a acţionat cheile din contact şi a oprit motorul spunându-i  acesteia că doreşte să discute cu ea, cerându-i direct şi fără niciun fel de reţinere, să întreţină raporturi sexuale cu el, spunându-i ca-i oferă pentru aceste favoruri o sumă de bani (mai multe bancnote euro), pe care le-a scos din buzunar şi i le-a arătat. 

Persoana vătămată a refuzat, împrejurare în care inculpatul a devenit dintr-o dată agresiv şi a început să exercite acte de violenţă asupra ei, lovind-o cu pumnii de mai multe ori, adresându-i ameninţări cu moartea apoi a rabatat scaunul şoferului, împingând-o pe victimă pe spate, concomitent cu pipăirea acesteia în zona sânilor, încercând totodată să îi desfacă pantalonii. Persoana vătămată s-a opus constant, spunându-i inculpatului  că-i măritată  şi a reacţionat pentru a se apăra lovind la rândul  ei pe autor. Inculpatul a devenit şi mai agresiv aplicând lovituri victimei, lovituri repetate cu pumnii în zona capului, pieptului şi abdomenului, apoi a scos-o din autoturism, târând-o afară, lângă o stivă de lemne, încercând să o dezbrace de obiectele de vestimentaţie, reuşind să-i tragă jos pantalonii, până la cizme rupând astfel fermoarul şi materialul textil al acestora în zona piciorului stâng, concomitent cu lovirea dar şi sugrumarea victimei. Persoana vătămată a continuat să se opună, a ţipat, s-a zbătut şi a încercat să se refugieze în autoturism pentru a scăpa dar a fost prinsă de inculpat de păr, trasă afară din nou şi trântită la pământ, fiind lovită în continuare, inculpatul încercând încă odată să întreţină raporturi sexuale cu acea sta.

atacator alba iulia

Ulterior, datorită împotrivirii încrâncenate de a întreţine raporturi sexuale a victimei, a ţipetelor acesteia, mai ales că în apropiere mai erau câteva imobile, inculpatul a abandonat intenţia sa de a întreţine relaţii sexuale  însă, profitând de starea fizică şi psihică  a victimei ca uzată de modul său de acţiune, i-a cerut să urce în autoturism pe scaunul din dreapta pentru că va conduce el, apoi i-a spus  să coboare deposedând-o astfel de autoturismul taxi, abandonând-o în locul respectiv, plecând cu autoturismul  într-o direcţie necunoscută, cu toate că nu deţinea permis de conducere, prin această modalitate asigurându-şi scăparea, urmărind totodată şi înlăturarea urmelor infracţiunii rămasă în forma tentativei. Victima, abandonată la faţa locului a reuşit să se deplaseze la o locuinţă din apropiere, unde a cerut ajutor şi a relatat ce i s-a întâmplat martorului R. V, care a sesizat organele de politie prin SNUAU 112, persoana vătămată fiind transportată la Spitalul Orăşenesc Cugir, pentru acordarea de îngrijiri medicale, leziunile cauzate necesitând 11-12 zile de îngrijiri medicale, potrivit raportului de constatare medico-legală nr. 490/II/A/12 din 01.03.2012.

În continuare, inculpatul, cu toate că nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, a condus autoturismul pe drumurile publice din oraş ul Cugir. La un moment dat a oprit autoturismul în dreptul martorei L. M. care se deplasa pe trotuar şi i-a propus să urce în autoturism pentru a-i indica traseul că tre cartierul unde locuia o altă femeie despre care a fă cut referire anterior, dar şi o rudă a inculpatului. Martora a refuzat, context în care inculpatul, care între timp coborâse din autoturism, a lovit-o cu pumnul în zona feţei, cauzându-i leziuni ce au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale, apoi a pornit autoturismul şi şi-a continuat deplasarea, unde autovehiculul a fost găsit abandonat, prezentând avarii în partea din faţă, fiind restituit persoanei vătămate.

Ulterior inculpatul a ajuns la locuinţa unei rude din oraşul Cugir, iar de aici spre Alba Iulia şi apoi la Cluj-Napoca. Ulterior, a fost prins şi reţinut de poliţie, cercetat şi trimis în judecată. Procesul s-a finalizat în 2015 la Curtea de Apel Alba Iulia.

Citiţi şi:

VIDEO „Aş ţine ca acest clip să fie vizionat de domnul Toader“. Reacţia lui Marian Godină după ce un recidivist a atacat cu brutalitate o tânără în Alba Iulia

FOTO VIDEO Bărbatul care a atacat o femeie de 20 de ani în scara unui bloc din Alba Iulia a fost reţinut. Tânăra a ajuns la spital cu pierderi de memorie

 

VIDEO Imagini şocante! Tânără făcută knock-out şi jefuită în scara unui bloc din Alba Iulia. Agresorul i-a luat telefonul şi a dispărut

 

VIDEO Atacatorul tinerei din Alba Iulia este recidivist eliberat recent în baza legii privind recursul compensatoriu

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite