Prima promoţie la Şcoala Profesională Germană din Alba Iulia. Absolvenţii vor lucra la companii româneşti şi străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima promoţie de absolvenţi de la şcoala germană. Foto: alba24.ro
Prima promoţie de absolvenţi de la şcoala germană. Foto: alba24.ro

Şcoala Profesională Germană din Alba Iulia a sărbătorit prima generaţie de elevi. 36 de tineri au absolvit în acest an cursurile şcolii. Pe parcursul celor doi ani de studiu, tinerii au învăţat o meserie, au beneficiat de spaţii moderne pentru practică şi acces la activitatea unor firme importante din judeţ. În final 95% dintre aceştia au fost angajaţi la companiile partenere.

Absolvenţii vor lucra la companiile Star Transmission SRL, Supremia Grup SRL, Ipec SA, Bosch Rexroth SRL şi Saturn SA, la care au şi efectuat practica în perioada şcolarizării. La ceremonia de absolvire a primei generaţii de elevi, care a avut loc vineri, 7 august, începând cu ora 10.00, au participat preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, inspectorul şcolar de specialitate – învăţământ tehnic din cadrul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Alba, Alexandra Popa, managerul general Star Transmission, Bernd Krottmayer, directoarea Şcolii Profesionale Germane Alba Iulia, Carmen Sînc, cadre didactice şi elevi.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, modelul şcolii trebuie să fie şi o să fie urmat în continuare. „Îmi doresc ca modelul acesta să se extindă în întreg învăţământul românesc, dacă vrem ca fiecare dintre copiii noştri să lucreze şi să se dezvolte economia. Eu sunt convins că şi instituţiile statului, cele care au obligaţia să gândească, să întrebe în stânga şi în dreapta, şi pe mediul de afaceri dar şi pe părinţi, o să ia deciziile corecte la un moment dat”, a transmis Ion Dumitrel, citat de alba24.ro.

Managerul general al Star Transmission, Bernd Krottmayer a afirmat că acest moment este un vis devenit realitate. ”Nu am gândit că putem să dezvoltăm aşa de repede o şcoală profesională duală, după un model german, şi astăzi stăm aici împreună şi felicităm pe primii absolvenţi. Nu a fost uşor dar sunt convins că asta este o bază pe care putem să dezvoltăm în continuare, vrem să ajutăm şi să oferim şi alte direcţii de dezvoltare pentru viitor. Este o bază şi o posibilitate şi pentru învăţământul din România să se dezvolte în continuare pentru o piaţă de muncă care este şi pentru noi ca şi investitori, din când în când, dificilă. Dezvoltăm foarte repede, dar pentru asta avem nevoie de angajaţi calificaţi şi e mult mai uşor atunci să continuăm cu investiţiile aici în ţară”, a transmis Krottmayer.

scoala alba

În cadrul ceremoniei de absolvire, elevii care au obţinut rezultate bune la învăţământ au fost premiaţi.

”Ca şi Inspectorat Şcolar care lucrăm şi pe fundamentare de plan de şcolarizare, exemplul vostru deja se vede în fundamentarea planului de şcolarizare pentru această unitate de învăţământ şi în realizarea planului de şcolarizare. Aş dori să fiţi un exemplu de bună practică, să veniţi la începutul anului şcolar să vă întâlniţi cu cei care acum, în acest an, vor începe şcoala, să le împărtăşiţi din experienţa voastră, să putem împreună să popularizăm rezultatele obţinute de această unitatea de învăţământ”, le-a transmis absolvenţilor, inspectorul Alexandra Popa.

Pe aceeaşi temă:

Rezultate Evaluarea Naţională 2015 Alba. Patru elevi au media 10, iar 71 au primit nota maximă la una dintre probe

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Alba. Ce note au luat elevii din Alba

Evaluare Naţională 2015 Alba. Subiecte Matematică

Evaluarea Naţională 2015 Alba. Elevii susţin că subiectele la Română au fost accesibile

Evaluarea Naţională 2015 Alba. Subiecte Limba Română - basmul şi ia românească. Rezolvări, pe adevarul.ro

Evaluarea Naţională 2015 Alba. Subiecte Limba Maternă. La Limba Maghiară a picat poezia şi monologul

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri