Pârtiile de schi din Alba au zăpadă excelentă pentru sporturile de iarnă

0
0
Pârtiile din masivul Şureanu sunt pregătite pentru amatorii sporturilor de iarnă
Pârtiile din masivul Şureanu sunt pregătite pentru amatorii sporturilor de iarnă

Zăpada abundentă, face ca pârtiile din Munţii Sebeşului, la Şureanu, ce însumează 12 kilometri de domeniu schiabil, să se prezinte "excelent", o situaţie asemănătoare fiind şi la Arieşeni, în Munţii Apuseni.

Potrivit monitorului de schi Rareş Tileagă, stratul nou de zăpadă măsoară circa 40 de centimetri grosime, fiind suficient pentru a acoperi stratul de gheaţă care se formase cu câteva zile în urmă la Şureanu.

”Se schiază pe toate cele 10 pârtii, aceasta însemnând circa 12 kilometri de domeniu schiabil disponibil. Vor funcţiona cele două teleschiuri şi telescaunul, conform programului (10,00 - 17,00). Totuşi, în cazul în care numărul de schiori va fi extrem de mic, sub 30 de persoane, telescaunul va fi oprit din motive de rentabilitate. Totodată, zonele de off-piste sunt excelente, acum. Omătul proaspăt este enorm şi pufos, fiind ideal pentru freeride”, a transmis Rareş Tileagă.

El a menţionat că şi drumul forestier de la Lacul Oaşa până la Şureanu, în lungime de 18 kilometri, este, de asemenea, deszăpezit eficient. ”Deşi a nins abundent, drumul este deszăpezit şi prezintă refugii. Se poate urca cu orice tip de maşină, dar recomandăm să montaţi lanţurile. Problemele de acces încep doar în cazul în care are loc un blocaj, acesta fiind şi motivul pentru care lanţurile sunt esenţiale”, a spus monitorul de schi.

Şi pe cele două pârtii de la Arieşeni, în lungime totală de doi kilometri, este zăpadă de o ”calitate ireproşabilă” pentru schiat. ”Sezonul continuă, aşadar, în cele mai bune condiţii, la Arieşeni. Calitatea zăpezii este ireproşabilă pe ambele pârtii, Vârtop 1 şi Vârtop 2, ale domeniului schiabil. Stratul este arhisuficient, iar instalaţiile funcţionează în regim normal”, a mai spus Rareş Tileagă. 

Citiţi şi:

 

Autostrada Sebeş - Turda nu va fi finalizată nici în 2019. Guvernul alocă doar jumătate din necesarul de fonduri pentru loturile 1 şi 2

 

Medicul din Cugir care a prescris ilegal 153 de reţete cu droguri de mare risc, condamnat la 1 an de închisoare cu amânarea executării pedepsei

 

Platanul falnic din Cîmpeni, oficial în competiţia Arborele European al Anului. Votaţi pentru salvarea copacului vechi de 200 de ani

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri