O comună din Alba a fost invadată de şerpi. Primăria caută o firmă care să îndepărteze reptilele din zonele locuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comuna Pianu a fost invadată de zeci de reptile
Comuna Pianu a fost invadată de zeci de reptile

Primăria comunei Pianu din Alba caută o firmă specializată în combaterea reptilelor, după ce localnicii au reclamat o adevărată invazie a şerpilor în apropierea gospodăriilor.

Primarul comunei Pianu, Marin Petruse, a declarat că de câteva săptămâni caută o firmă specializată care să îndepărteze târâtoarele din gospodăriile oamenilor, dar nu a ajuns la niciun rezultat încă. ”Ne confruntăm cu o situaţie nemaiîntâlnită până acum. Am cerut, în şedinţă de consiliu local, avizul consilierilor pentru a contracta o societate care să pună repelenţi pentru îndepărtarea şerpilor. Am văzut cu ochii mei că nu sunt numai şerpi din aceia obişnuiţi, gri, de casă, pe care îi cunoaştem, cu două pete semilunare, ci am văzut şi verzui, cu lungime de mai bine de doi metri. Deşi nu au atacat pe nimeni până acum, şerpii trebuie totuşi îndepărtaţi din preajma gospodăriilor oamenilor, din preajma copiilor”, a spus Marin Petruse citat de ziarulunirea.ro.

Primarul a mai precizat că într-o duminică la amiază, oamenii ieşiţi de la biserică 

sarpe alba pianu

 au trebuit să ”cedeze trecerea” mai multor şerpi care traversau drumul principal al comunei.

Edilul a subliniat că speră să se găsească în ţară o firmă specializată în distribuţie în teren de repelenţi (substanţe cu anumite proprietăţi organoleptice -n.r.) care să ajute la îndepărtarea şerpilor din zonele locuite. ”Nu vrem să îi omorâm, doar să îi îndepărtăm înspre pădure”, a precizat Marin Petruse. Localnicii susţin că mai ales copiii se sperie de prezenţa acestor şerpi, care ajung şi la doi metri. 

”Anul trecut ne-am confruntat cu o alt fel de invazie, cea a limacşilor, invazie pe care am rezolvat-o cu o firmă specializată, care ne-a pus repelenţi de-a lungul râului Pianu. A fost redus numărul exagerat de mare al acestor melci fără cochilie care «rădeau» grădinile oamenilor, aşa că, până la urmă, gospodarii au mai rămas cu ceva din munca lor. Acum, o altă problemă, cea a şerpilor. Şi nu găsesc un motiv pentru care aceste târâtoare au invadat spaţiul ocupat de om decât acela că nu mai prea sunt dăunători naturali care să-i îndepărteze. Oamenii nu-şi mai pasc atâtea vite, porci, în preajma satelor, ca să-i sperie şi să ţină şerpii departe, să nu mai intre până în centrul satului”, a mai spus primarul din Pianu. (Sursa foto dreapta: ziarulunirea.ro)

Citiţi şi:

Metoda prin care Electrica Furnizare vrea să-şi păstreze clienţii: trimite prin poştă contracte în alb

 

VIDEO Cum arată spectaculosul nod rutier din România care face legătura între autostrăzile A10, A3 şi DN1

FOTO Misterul ruinelor romane din Apuseni. Ce au descoperit arheologii în cea mai bogată zonă auriferă a României

Misterele Cetăţii Diodului, fortificaţia în care se refugiau în urmă cu sute de ani principii Transilvaniei

România lucrului prost făcut. Cum a cheltuit Primăria Alba Iulia 270.000 de euro pentru ştrandul inexistent

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite