Nuntaș mort de beat, autorul unui grav accident rutier. „Am băut și eu cinci beri și țuică de casă“

0
Publicat:

Un bărbat de 31 de ani din Alba a băut cinci beri cu alcool și țuică de casă la o nuntă, după care a plecat acasă cu mașina. Pe drum a provocat un accident rutier, iar acum riscă pedeapsa cu închisoarea.

Șoferul a rămas blocat în mașină FOTO ISU Alba
Șoferul a rămas blocat în mașină FOTO ISU Alba

Un accident rutier produs în 16 iulie 2023, pe DN1, în localitatea Lancrăm, face obiectul unui dosar penal aflat pe rolul Judecătoriei Sebeș.

Un bărbat de 31 de ani (Ioan G.) din comuna Șugag este judecat pentru infracțiunea de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a băut bine la o nuntă ce a avut loc la un restaurant, după care a plecat spre casă.

În Lancrăm a pierdut controlul volanului și a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un tânăr de 20 de ani din Sebeș.

În urma impactului, șoferul vinovat a rămas încarcerat, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru a fi scos din mașină și transportat la spital.

Polițiștii au solicitat prelevarea de probe biologice, iar analizele medicale au arătat că acesta avea o concentrație foarte mare de alcool în sânge. Acesta le-a declarat polițiștilor că a consumat cinci beri cu alcool și țuică de casă.

În urma accidentului, au mai ajuns la spital șoferul care circula regulamentar, precum și alți doi tineri de 17 ani, toți aflați în al doilea autoturism.

„Agenții de poliție sosiți la fața locului au constatat că inculpatul a rămas încarcerat la volanul autoturismului, iar după ce a fost extras din autoturism a fost condus la Secţia UPU a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în vederea acordării de îngrijiri medicale. La sediul unității medicale i-a fost prelevată o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Din buletinul de analiză toxicologică rezultă că la ora 02.20 inculpatul avea o îmbibație alcoolică în sânge de 2,22 grame la mie alcool pur în sânge”, se precizează în actul de sesizare a instanței de judecată.

În 12 februarie 2024, un magistrat de la Judecătoria Sebeș a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Bărbatul riscă închisoare de la 1 la 5 ani sau amendă penală. Cel mai probabil, va recunoaște fapta și va beneficia de o reducere a pedepsei cu o treime.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite